Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος ο 32χρονος βιαστής και δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου – Παραμένουν τα ισόβια

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα απολύτως ελαφρυντικό, καθότι δεν φάνηκε διόλου μετανιωμένος

Must Read

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε σήμερα ο βιαστής και δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά της Κρήτης, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού ιστότοπου flashnews.gr, για την πρώτη πράξη για την οποία κατηγορείται, αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης, για τη δεύτερη πράξη του βιασμού αποφάσισε –κατά πλειοψηφία- ποινή φυλάκισης 13 ετών και για την τρίτη πράξη της παράνομης οπλοκατοχής αποφάσισε ομόφωνα τρεις μήνες. Μάλιστα, από το Εφετείο απορρίφθηκαν οι εκκλήσεις της υπεράσπισης να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά για καλή διαγωγή κατά την περίοδο της κράτησης του, καθώς και για προηγούμενο λευκό ποινικό μητρώο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του, λέγοντας ότι «ο κατηγορούμενος έχοντας πλήρη συνείδηση των πεπραγμένων, για να ικανοποιήσει την γενετήσιες ορμές του επέλεξε και τέλεσε με πλήρη νηφαλιότητα την ανθρωποκτονία και τον βιασμό, χωρίς καμία αμφιβολία. Με αυτές τις σκέψεις η παθούσα είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο του κατηγορουμένου και να βρει έναν μαρτυρικό θάνατο και θεωρώ ότι πρέπει να τον κηρύξετε ένοχο».

Ο εισαγγελέας είχε ξεκινήσει την πρόταση του με τις δύο κατηγορίες που βαραίνουν τον κατηγορούμενο για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της βιολόγου Σούζαν Ίτον το 2019, επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ποτέ δεν προέβαλε κάποιον ισχυρισμό άρσης καταλογισμού. «Παρουσιάζεται», όπως υποστήριξε, «ως μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που ασχολείται με την μαγεία και τις πολεμικές τέχνες, αλλά μέχρι εκεί, ενώ δεν προκύπτει και κάποιο στοιχείο ότι δεν είχε καταλογισμό».

Στην συνέχεια ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «η ομολογία του και όσα είπε στον ανακριτή και κατά την προανάκριση ταυτίζονται με ευρήματα που εντοπίστηκαν αργότερα στην σορό της Ίτον. Ο κατηγορούμενος στις καταθέσεις του προχωράει σε εξαντλητικές περιγραφές και κανένας δεν θα μπορούσε να τον εξαναγκάσει, όπως ισχυρίζεται, να τα πει όλα αυτά. Τα περιγράφει γιατί ο ίδιος τα έχει βιώσει απόλυτα. Ο κατηγορούμενος όψιμα αρνείται τον βιασμό».

Περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 2 Ιουλίου, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι, κατά τη γνώμη του, «ο θάνατος της Σούζαν Ίτον επήλθε μετά την κατάρριψη της από ύψος σχεδόν επτά μέτρων στο σπήλαιο».

Η απολογία του δράστη

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, ενώ αρνήθηκε την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι είχε εξαναγκαστεί να ομολογήσει την πράξη του βιασμού προανακριτικά και στον ανακριτή.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα, ο κατηγορούμενος ανέφερε αρχικά στην απολογία του τα ακόλουθα: «Είχα πάει για να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη εκείνη την ημέρα, το κινητό μου δεν είχε μπαταρία και το άφησα στο σπίτι. Είχε πολύ ζέστη και κουράστηκα και πήγα βόλτα με το αμάξι. Πηγαίνοντας προς τα Αφράτα την είδα να τρέχει στην άκρη του δρόμου αριστερά. Δεν την γνώριζα. Έτρεχα με το αμάξι γιατί θεώρησα ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Τότε στην στροφή του δρόμου είδα την Σούζαν να τρέχει και πήγε να περάσει μάλλον στην άλλη πλευρά του δρόμου δεν κοίταξε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω, έκανα ελιγμό δεξιά να την αποφύγω και την χτύπησα με την πλευρά του οδηγού στα γόνατα. Το αμάξι την πήρε από κάτω και εγκλωβίστηκε. Σταμάτησα, κατέβηκα από το αμάξι και την είδα που δεν μίλαγε μόνο έτρεμε. Τότε έκανα όπισθεν για να την απεγκλωβίσω. Κατέβηκα να δω αν ζει, αν αναπνέει, ανέπνεε».

Στην συνέχεια, ο κατηγορούμενος μίλησε για τα όσα ακολούθησαν: «Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να την πάω αστυνομία ή νοσοκομείο. Τελευταία στιγμή την είδα και σκέφτηκα αν τύχει να πεθάνει πριν την πάω δεν θα προλάβω να ξανά πάω σπίτι και να δω ξανά τα παιδιά μου. Σκέφτηκα επειδή γνώριζα πολύ καλά το σημείο αυτό να την πετάξω εκεί ώστε να καθυστερήσω λίγο για να προλάβω να ζήσω λίγο με την οικογένεια μου. πήρα ένα κάλυμμα ομπρέλας το έβαλα στον πορτ-μπαγκάζ και την έβαλα εκεί. Το σκέφτηκα πριν την πετάξω ότι είναι λάθος αλλά η άλλη σκέψη ότι να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένεια μου με κυρίευσε. Την έσυρα από τα πόδια και την άφησα να πέσει κάτω μέσα στη σπηλιά. Μετά έκατσα αρκετή ώρα στο αμάξι και σκεφτόμουν πώς θα το διαχειριστώ Πέταξα και το ύφασμα της ομπρέλας. Το πορτ-μπαγκάζ λερώθηκε και αυτό με αίματα. Πήγα κατευθείαν στον Ταυρωνίτη για να πάρω τα ξύλα που είχα αφήσει για να πάω σπίτι. Πριν πάω στον Ταυρωνιτη για τα ξύλα είχα πάει στο Μάλεμε στο νεκροταφείο και όσο μπορούσα έπλυνα το αμάξι μέσα έξω για να μην μυρίζει αίμα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά».

Απαρηγόρητη η οικογένεια του θύματος

Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με την εξέταση των μαρτύρων της υπόθεσης και πιο συγκεκριμένα της αδελφής της Σούζαν Ίτον, των δύο ανδρών που εντόπισαν την σορό της άτυχης γυναίκας και της μητέρας του δράστη.

Η αδερφή του θύματος, η οποία εξετάστηκε πρώτη, μίλησε για την αδερφή της και την απώλεια της που στιγμάτισε την οικογένεια τους, τονίζοντας με τρεμάμενη φωνή πως άφησε ένα τεράστιο κενό. Στη συνέχεια κατέθεσαν οι δύο άνδρες που εντόπισαν την σορό της μέσα στο σπήλαιο, οι οποίοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως η έντονη μυρωδιά ήταν που τούς οδήγησε στα ίχνη της.

Τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία υποστήριξε ότι δεν της είχε περάσει κάτι από το μυαλό, ενώ ισχυρίστηκε ότι μετά τη σύλληψή του, ο γιος της της είπε ότι δεν έγιναν όλα όπως τα λένε και ότι δεν ισχύει ο βιασμός.

*πηγή φωτό/βίντεο: flashnews.gr

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This