Τροχαίο στα Καλάβρυτα: «Πεθαίνουμε» ήταν η πρώτη σκέψη μαθήτριας όταν το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Must Read

Με την τραγωδία των «Τεμπών» να παραμένει ζωντανή στις μνήμες όλων μας και τα θανατηφόρα τροχαία να αποτελούν -δυστυχώς- καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, δεν χρειάζεται και πολύ για να υποθέσει κάποιος πως η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό των επιβατών του λεωφορείου των ΚΤΕΛ Αχαΐας που ντεραπάρισε και ανετράπη σήμερα το πρωί σε επαρχιακό δρόμο των Καλαβρύτων, ήταν ότι θα πεθάνουν.

Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που περιέγραψε μια από τις μαθήτριες που βρίσκονταν στο λεωφορείο την ώρα του τροχαίου, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Live news». «Κάνω σε μία φάση “πεθαίνουμε”. Με τη δύναμη που έπεσε το λεωφορείο, χτυπήσαμε, χτύπησε η αδελφή μου το κεφάλι της και ζαλίζεται. Πάμε τώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου. Εγώ χτύπησα στα πλευρά μου και η άλλη μου αδελφή τα πλευρά και το χέρι της και μία καθηγήτρια, δασκάλα, χτύπησε και αυτή», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Εμείς δεν καταλάβαμε κάτι, γιατί καθόμασταν πίσω και μιλάγαμε με τα παιδιά και ήμασταν σε ένα vibe του λεωφορείου, που κάνουμε κάθε μέρα, που γελάμε. Οι δρόμοι δεν είναι καλοί, ούτε μπάρες είχε να κρατήσει το λεωφορείο».




Πρόκειται για ένα λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές από και προς το σχολείο τους σε καθημερινή βάση, όπως ανέφερε με τη σειρά της η μητέρα των τριών κοριτσιών που βρίσκονταν μέσα στο όχημα. «Περάσαμε ένα μεγάλο σοκ και εμείς και τα παιδιά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τους δρόμους. Ο δρόμος εκεί είναι γεμάτος εικονοστάσια. Πρέπει να γίνει ατύχημα; Τα παιδιά δεν κατάλαβαν το πώς έγιναν. Έσπασε ο οδηγός το παρμπρίζ και βγήκαν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και μου είπε “μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο”. Είναι δυνατόν να μην τρομάξω; Πρέπει να δούμε τους δρόμους», είπε οργισμένη, αλλά και ανακουφισμένη που, τελικά, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.




Θυμίζουμε πως το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αχαΐας με επιβάτες πέντε μαθητές και δύο δασκάλες του σχολείου Καλαβρύτων, το οποίο εκτελούσε το (σχολικό) δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα, εξετράπη της πορείας του στο ύψος της Ροδέας και αναποδογύρισε. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο οδηγός του οχήματος, η εκτροπή από την πορεία του έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει ένα άλλο όχημα που είδε να έρχεται κατά πάνω του. Για να μη γίνει μετωπική σύγκρουση, έκανε απότομο ελιγμό, ο οποίος είχε ως κατάληξη την ανατροπή του λεωφορείου.

Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος έσπασε με το πόδι του το παρμπρίζ, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πέντε μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όλοι τους, βγήκαν σώοι, με ελαφρά τραύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This