Χανιά: «Nοικιάζεται ημιεπιπλωμένη σκηνή μόνο 500 ευρώ» – Διαμαρτυρία φοιτητών για τη στεγαστική κρίση

Must Read

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν φοιτητές στα Χανιά για να διαμαρτυρηθούν για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην ανεύρεση στέγης λόγω των αδικαιολόγητα υψηλών ενοικίων, καθώς έστησαν σκηνές στον χώρο του Πολυτεχνείου τις οποίες «νοικιάζουν» έναντι 500 ευρώ!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα των ιδίων, αλλά και γενικότερα των φοιτητών της χώρας, εντείνεται κι από το γεγονός ότι οι θέσεις για τις εστίες στις οποίες μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι, είναι αναλογικά πολύ λίγες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στεγαστούν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι. Έτσι, πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να καταφεύγουν στη «μαύρη» εργασία με πλήρες ωράριο, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τα χρόνια των σπουδών τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου zarpanews.gr, oι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη, έστησαν και σκηνές εντός του κτηρίου με στόχο να καυτηριάσουν το πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια στα Χανιά, ενώ προανήγγελλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Προλάβετε: Νοικιάζεται ημιεπιπλωμένη σκηνή εντός του Πολυτεχνείου, μόνο 500 ευρώ – εξαιρούνται ρεύμα, νερό και internet», αναφέρει το ηχηρό «μήνυμα» των φοιτητών πάνω σε μία από τις σκηνές.

Μέσω νέων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ετοιμάζονται να οδηγήσουν στα άκρα τη σύγκρουση με την Πρυτανεία, καθώς λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσα στον ορίζοντα. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 304 θέσεις στην εστία για περίπου 6.000 φοιτητές» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Μαράκης και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να φύγει κανείς φοιτητής από τα Χανιά, επειδή δεν έχει σπίτι. Καλούμε την Πρυτανεία να πάρει μέτρα, ενοικιάζοντας δωμάτια ξενοδοχείων για φοιτητές ή δίνοντας επίδομα στέγασης».

«Αναγκάζομαι να δουλεύω full time, για να χρηματοδοτώ τις σπουδές μου και να στηρίζω την οικογένεια μου. Μας λένε ότι εδώ δεν είναι ούτε ορφανοτροφείο, ούτε προσφυγική δομή. Αυτή είναι η απάντηση», είπε ένας φοιτητής στο zarpanews.gr, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που λαμβάνουν από το κράτος.

*πηγή φωτό/βίντεο: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This