Στη φυλακή Ιρακινός για τον φόνο συμπατριώτη του

Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία 30χρονου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ακέφαλο και διαμελισμένο το 2020

Must Read

Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 40χρονος Ιρακινός που κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία 30χρονου συμπατριώτη του, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ακέφαλο και διαμελισμένο, τον Σεπτέμβριο του 2020, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας ακόμη Ιρακινός, 54 ετών, που όμως φαίνεται ότι διέφυγε στην πατρίδα του λίγες μέρες μετά το έγκλημα, εγκαταλείποντας στην Ελλάδα την οικογένειά του.

Τόσο οι δύο κατηγορούμενοι όσο και το θύμα φαίνεται πως είχαν εμπλοκή σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται πως ήταν οικονομικές διαφορές από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα.

Στην απολογία του, ο 40χρονος Ιρακινός, με κουρδική καταγωγή, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, υποδεικνύοντας ως δράστη τον 54χρονο καταζητούμενο. Οπως είπε, επιστρέφοντας από τη Χαλκιδική, ο συγκατηγορούμενός του διαπληκτίστηκε έντονα με το θύμα, καθώς ο δεύτερος φέρεται ότι του χρωστούσε χρήματα. Προφασιζόμενος ότι θέλει να κάνει την ανάγκη του, ο 54χρονος αποβιβάστηκε από το όχημα και τον ακολούθησε ο 30χρονος, ανέφερε ο καταδικασθείς και πρόσθεσε: «Ακουσα έναν θόρυβο που παρέπεμπε σε πυροβολισμούς».

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας), ενώ τον αθώωσε ομόφωνα για τη ληστεία και για την παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία. Η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 2020, σε παράδρομο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στην περιοχή Κάτω Σχολαρίου, είχε εντοπιστεί το ακέφαλο πτώμα. Σε ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, αστυνομικοί εντόπισαν και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, τα οποία διασκορπίστηκαν με τη συνδρομή ζώων. Το κρανίο έφερε κακώσεις από πυροβολισμούς.

Οπως προέκυψε, το θύμα και οι δύο κατηγορούμενοι, τον Δεκαπενταύγουστο του 2020, δείπνησαν σε ταβέρνα της Χαλκιδικής. Κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη έγινε η δολοφονία, ενώ η παρουσία των δύο κατηγορουμένων συνέπιπτε με τον τόπο και τον χρόνο, καθώς σχετιζόταν με τα τηλεφωνικά δεδομένα.

Και οι τρεις φέρεται ότι μετείχαν σε παράνομες διακινήσεις παράτυπων μεταναστών, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία ο παθών δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This