Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο Ακρωτήριο Πράσο στη Σάμο – Έγιναν προσαγωγές

Κατά την κατάσβεση εντοπίστηκε στο σημείο ομάδα μεταναστών

Must Read

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Ακρωτήριο Πράσο στη Σάμο και σήμερα το πρωί κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ χρειάστηκε να δημιουργήσουν μία εγκατάσταση περίπου στα τρία χιλιόμετρα.

Αρχικά στην επιχείρηση κατάσβεσης πήρε μέρος και ένα ελικόπτερο αλλά μόλις άρχισε να πέφτει η νύχτα σταμάτησε τις ρίψεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς εντοπίστηκε στο σημείο ομάδα μεταναστών και χρειάστηκε η βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του νησιού προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 14ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και Εθελοντές και τις πρώτες πρωινές ώρες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.




Προσήχθη οικογένεια μεταναστών

Ένα ακόμη μέτωπο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης, στο οποίο η ομάδα drone ΊΚΑΡΟΣ της Π.Υ πέταξε για να ενημερώσει. Μάλιστα στο εν λόγω σημείο εντοπίστηκε μια οικογένεια μεταναστών – ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί – οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ενώ την προανάκριση ανέλαβε να διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Αστυνομία.

«Υπερβάλαμε εαυτόν»

Όπως δήλωσε ο διοικητής της ΠΥ Σάμου, Παναγιώτης Τιάγκος, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσκολο και δύσβατο σημείο. «Χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτόν όμως τα καταφέραμε. Αυτό που χρειάζεται να μην ξεχνάμε είναι να υπάρχει συντηρημένη αγροτική οδοποιία ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να περνούν τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής», ανέφερε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας δρόμος δασικός για να διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε όλα τα σημεία μέχρι και τη Σπηλιά της Φώκιας.

Δείτε επίσης: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Σάμο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This