Μόνο 3 λούνα παρκ σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτουν άδεια νόμιμης λειτουργίας – Στον «αέρα» παιδότοποι και παιδικές χαρές

Όλα τα υπόλοιπα «πάρκα αναψυχής» απαγορεύεται να δέχονται κοινό, αλλά...

Must Read

Τελειωμό δεν έχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική φέτος τον Αύγουστο, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως, αυτή τη στιγμή, σε ολόκληρη τη χώρα μόνο τρία (ένα στην Αθήνα και δύο στην περιφέρεια) είναι τα λούνα παρκ που λειτουργούν καθόλα νόμιμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια και, συνεπώς, απαγορεύεται να δέχονται κοινό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Εξελίξεις τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη, οι άδειες της συντριπτικής πλειοψηφίας των «πάρκων αναψυχής» ανακλήθηκαν, όταν το Υπουργείο Ανάπτυξης διαπίστωσε πως η εταιρεία που είχε αναλάβει την πιστοποίηση των παιχνιδιών σε αυτά, ήταν εκείνη που είχε δώσει πιστοποίηση στο «φονικό» λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Μετά από σχετική έρευνα, αποδείχθηκε πως η εταιρεία είχε αλλάξει προσωπικό για να κάνει «εξονυχιστικούς» ελέγχους στους χώρους των λούνα παρκ, δίνοντας την πιστοποίηση πως τα μηχανήματα – παιχνίδια ήταν σε καλή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έδιναν ιδιωτικά παραστατικά, τα οποία έκριναν την λειτουργία των πάρκων αναψυχής, κάτι που δεν επιτρεπόταν και σε πολλές περιπτώσεις τα πάρκα χρειαζόντουσαν συντήρηση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία πιστοποιούσε, επίσης, παιδότοπους και παιδικές χαρές, κάτι που σημαίνει, πως, στην ουσία, κανείς γονιός δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως το παιδί του παίζει με ασφάλεια σε αυτούς τους χώρους.




Πατέρας Γιάννη: Υπόλογες και οι δημοτικές Αρχές

Για την υπόθεση μίλησε ο κ. Γιώργος Καϊμπαλής, πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη, υποστηρίζοντας πως υπόλογοι για το έγκλημα που συντελέστηκε είναι επίσης η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι που δίνουν άδειες λειτουργίας στα διάφορα λούνα παρκ ανά την επικράτεια.

«Η προσπάθεια που γίνεται 61 ημέρες μετά τον θάνατο του Γιάννη, του παιδιού μας, φέρνει στη δημοσιότητα την κατάσταση αυτή. Η εταιρεία μπορεί να ήταν οποιαδήποτε και να λειτουργούσε με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι οι αρμόδιοι, η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι που αδειοδοτούν τα λούνα παρκ, ενώ είχε ανακληθεί η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας», είπε αρχικά ο κ. Καϊμπαλής.

«Εγώ προσωπικά για λογαριασμό της οικογένειάς μου, από την ημέρα που χάθηκε το παιδί κάνω την προσπάθειά μου, ώστε να αναδειχθεί το θέμα πανελλαδικά και να πάρουν τις ευθύνες οι δήμαρχοι, οι τοπικές αρχές που άφησαν όλο το καλοκαίρι τα λούνα παρκ να εισπράττουν, ενώ υπήρχε ανάκληση της άδειας της συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα “μπαλάκι” σε σχέση με τη δικαιοσύνη. Η υπόθεσή μας είναι στον ανακριτή και περιμένουμε να αποδοθούν οι ευθύνες. Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα τα λούνα παρκ λειτουργούν. Στον Δήμο Κασσάνδρας που μας έφεραν νεκρό το παιδί, δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι…», ξέσπασε στη συνέχεια ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος από την ημέρα που σκοτώθηκε το παιδί του, προσπαθεί να βρει δικαίωση για εκείνο και για την υπόλοιπη οικογένειά του.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This