Απίστευτη καταγγελία ασθενούς για υπερσυνταγογραφήσεις: «Έγραψαν αναπηρικό αμαξίδιο που δεν χρειάζομαι»

«Φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της13.000 ευρώ

Must Read

Την ώρα που η έρευνα των Αρχών για τις απάτες με συνταγογραφήσεις ακριβών φαρμάκων και ιατρικών ειδών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται στο «φως», με ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας που καταγγέλλει πώς έπεσε θύμα απάτης. Ειδικότερα, υποστηρίζει πως μέσα έναν μήνα έγραψαν στο ΑΜΚΑ της 13.000 ευρώ, μεταξύ άλλων για ένα αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς η ίδια να το χρειάζεται.

Η νεαρή γυναίκα έκανε σαφές πως τα συγκεκριμένα ιατρικά είδη δεν θα μπορούσαν να προορίζονται για έναν άνθρωπο με την δική της ασθένεια. «2.132 ευρω περίπου ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία. Δεν εχω τετραπληγία, αν τα λεω σωστά. 3.500 ηλεκτρονικό ενισχυμένο αναπηρικό αμαξίδιο, 2.350 ευρώ ορθοστάτης. Στέκομαι, δεν χρειάζομαι κανέναν ορθοστάτη», ξεκαθάρισε η ασθενής.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει την ίδια ώρα και η έρευνα των Αρχών για το κύκλωμα απάτης. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει δύο εταιρίες και τρεις γιατροί που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης με εικονικές συνταγογραφήσεις ιατρικών ειδών μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται, πως οι πέντε κατηγορούμενοι για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, που προκάλεσαν ζημία 3,5 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για δύο γιατρούς, παθολόγο και γυναικολόγο, που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στα δύο κυκλώματα της παράνομης διακίνησης φαρμάκων, και τρεις φαρμακοποιούς, που εκτελούσαν τις χιλιάδες συνταγές.

Οι άλλοι πέντε εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως στην καρδιολόγο και σύζυγο του προφυλακισμένου γυναικολόγου, για χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ. Έχουν ήδη απολογηθεί ακόμη 7 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας οδηγήθηκε στην φυλακή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This