Το νοσοκομείο Κρήτης έπαυσε από τα καθήκοντά του γιατρό που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια ανηλίκου

Must Read

Στην αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, προχώρησαν η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που τον έκρινε ένοχο, για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος του ανήλικου παιδιού της πρώην συζύγου του.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχτεί τον περασμένο Ιούνιο, όταν η ίδια η σύζυγος είχε καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές, έπειτα από τις αποκαλύψεις του γιου της.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από τα επτά του και σταμάτησε εννέα χρόνια μετά, όταν, πλέον, το παιδί είχε γίνει 16 ετών. Ωστόσο, ο ανήλικος αποκάλυψε όσα περνούσε στα χέρια του κατηγορουμένου, μόνο όταν εκείνος χώρισε με τη μητέρα του και έφυγε από το σπίτι.

Ομόφωνα ένοχος

Η δίκη άρχισε τον περασμένο Ιούνιο, με τον γιατρό να κρίνεται, ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες βιασμού ανηλίκου, αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η συνολική ποινή κάθειρξης των 16 χρόνων.

Ο γιατρός, παρότι επέμενε για την αθωότητά του, καταδικάστηκε και σε δεύτερo βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με την απόφαση αυτή να γίνεται η αιτία της αναστολής των καθηκόντων του.

Διαβάστε επίσης: Στο έλεος των καταιγίδων η Αττική – Συστάσεις και μέτρα από την Πολιτική Προστασία 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον διοικητή του δημόσιου νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος γιατρός απασχολείται ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This