Κ. Πιερρακάκης: «Περισσότερες από 6.000 αποβολές στα σχολεία για τα κινητά»

«Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές»

Must Read

Αναφορά στους αιώνιους φοιτητές, στην ασφάλεια των Πανεπιστημίων, αλλά και στις αποβολές στα σχολεία κάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε μία γενική συζήτηση για τα θέματα της Παιδείας.

Όπως εξηγεί, ο νόμος σχετικά με τους φοιτητές που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, πρόκειται να εφαρμοστεί. «Έχει έχει ψηφιστεί από το 2022 και περιελάμβανε τη σχετική διάταξη, που είναι πολύ πλήρης», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κουλτούρα κάποιος να πηγαίνει και να διαγράφεται και πως είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.

Παράλληλα, κάνει λόγο και για την ασφάλεια των πανεπιστημίων, επισημαίνοντας πως η πολιτική βούληση υπάρχει και η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. «Είναι βελτιωμένη η εικόνα της ασφάλειας», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στις 20.000 οι κλίνες. Παράλληλα, υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι υφιστάμενες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα μη κρατικά πανεπιστήμια, σημειώνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον και πως θα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την πρώτη χρονιά.

Αποβολές και κινητά στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία και στο μέτρο της απαγόρευσης των κινητών, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η εφαρμογή του μέτρου είναι θεαματικά καλή και πως το έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι αποβολές είναι 6.043.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This