Το Χαμόγελο του Παιδιού: 112 εξαφανίσεις ανηλίκων τo πρώτο εξάμηνο του 2024 – Ένα κοινωνικό φαινόμενο που επιδεινώνεται

Από αυτούς έχουν εντοπιστεί και επιστρέψει σώοι οι 85...

Must Read

Παιδιά κάθε ηλικίας εξαφανίζονται σχεδόν καθημερινά στη χώρα μας, με το κοινωνικό αυτό φαινόμενο να προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς χρόνο με τον χρόνο επιδεινώνεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε Συνέδριο με συνδιοργανωτές τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα εξαφανισμένα παιδιά, το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ελλάδα εξαφανίστηκαν 112 ανήλικοι, αριθμός αυξημένος κατά 14,28% σε σχέση με το 2023. Όσον αφορά στην Ευρώπη, γενικότερα, η σοκαριστική διαπίστωση είναι ότι ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε δυο λεπτά!

Όσον αφορά συγκεκριμένα στα 112 παιδιά που εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία αναφέρουν τα εξής:

  • 71 φυγές εφήβων
  • 13 γονικές αρπαγές
  • 18 Amber Alert – Εισαγγελικές Εντολές
  • έξι ασυνόδευτοι ανήλικοι
  • τρεις αρπαγές από τρίτο πρόσωπο
  • μία σεξουαλική διαδικτυακή εκμετάλλευση

Σύμφωνα με έρευνες του «Χαμόγελου του Παιδιού», οι κυριότεροι λόγοι για τις εξαφανίσεις παιδιών αφορούν στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, αλλά και στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Πιο συχνές είναι οι εξαφανίσεις κοριτσιών στην εφηβεία, τα περισσότερα εκ των οποίων φεύγουν από το σπίτι τους λόγω σχέσεων με το άλλο φύλο.

Η κακή σχέση μέσα στην οικογένεια αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία, καθώς από τα 70 παιδιά, τα 10 εξαφανίστηκαν το πρώτο 6μηνο του 2024 για τον λόγο αυτό. «Προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, παραμέλησης, κακοποίησης παιδιών μέσα στην οικογένεια, θέματα που αφορούν παιδιά με ψυχικά προβλήματα, όλα αυτά καταλήγουν στις φυγές εφήβων», ανέφερε ο Κ. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Από τα 112 παιδιά που αναζητούνταν από τις αρχές του έτους έχουν εντοπιστεί και βρεθεί τα 85. Πολλά από αυτά βρίσκονται σε διάστημα λίγων ημερών και εντός μικρής χιλιομετρικής απόστασης, ενώ άλλα αναζητούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που εξαφανίζονται, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το 95% αυτών των παιδιών βρίσκονται και επιστρέφουν στις οικογένειές τους πολύ γρήγορα και αυτό είναι αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας των Διεθνών και Εθνικών Αρχών», ανέφερε με τη σειρά της Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, Maria Herzog.

Στο συνέδριο επισημάνθηκε η αξία της συνεργασίας των πολιτών με τις αρχές, με στόχο την διαχείριση υποθέσεων εξαφάνισης ανηλίκων.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This