«Στον Kαιάδα» τα ελληνικά αιγοπρόβατα λόγω της επιδημίας ευλογιάς – Απαγόρευση σφαγής τους για 10 ημέρες

Must Read

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η επιδημία ευλογιάς στα αιγοπρόβατα εξαπλώνεται, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η ιδιαίτερα μεταδοτική αυτή νόσος που προκαλεί ακόμη και θάνατο έχει εξαπλωθεί από τον Έβρο μέχρι την Κορινθία.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο εφαρμόζει επικαιροποιημένο μοντέλο αντιμετώπισης της νόσου, βασισμένο στις ευρωπαϊκές Οδηγίες. Ειδικότερα, εφαρμόζεται η οριοθέτηση ζωνών προστασίας και επιτήρησης, βάθους τριών και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Εντός αυτών των ζωνών απαγορεύεται η μετακίνηση ζώντων ζώων, έως ότου ολοκληρωθεί ο πλήρης κλινικός έλεγχος όλων των χώρων που διαβιούν στις ζώνες αυτές.

Στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την περιφερειακή ενότητα Σερρών, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά βεβαρημένη, ισχύει ολική απαγόρευση στις μετακινήσεις ζώντων ζώων εντός κι εκτός αυτών των περιφερειών.

Στις μονάδες όπου βρέθηκαν θετικά κρούσματα, υπήρξαν αναγκαστικές θανατώσεις ζώων. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της νόσου μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 104 εστίες του ιού και οι αρχές προχώρησαν σε 17.500 θανατώσεις σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Μαγνησία και Κορινθία.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις οδηγίες του Υπουργείου, τα σφαγεία, τα οποία απαγορεύεται να δέχονται αιγοπρόβατα για 10 ημέρες, δεν κλείνουν για τις άλλες κατηγορίες ζώων, όπως οι χοίροι, τα πτηνά και βοοειδή που δεν έχουν επαφή με κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This