Ρόδος: «Ασφυξία» από τους 700 παράτυπους μετανάστες – Κάτοικοι και φορείς ζητούν να μεταφερθούν άμεσα σε δομές

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου

Must Read

Όσο περνούν οι μέρες ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο κέντρο της Ρόδου από τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα rodiaki, οι μετανάστες είναι παραπάνω από 700 με τις ροές να είναι σχεδόν καθημερινές! Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει πρόχειρους καταυλισμούς με αυτοσχέδια καταλύματα από χαρτόκουτα και σκηνές στην καλύτερη περίπτωση σε πάρκα, πεζοδρόμια και διάφορα κεντρικά σημεία.

Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί ενώ ζητούν να μεταφερθούν άμεσα σε δομές οι μετανάστες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην πόλη.




Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρει πως πρέπει να αδειάσουν οι δομές σε Λέρο και Κω ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τους μετανάστες της Ρόδου. Ο ίδιος καταγγέλλει πως μεταφορές αλλοδαπών δεν γίνονται στην δομή της Κω η οποία είναι γεμάτη μόνο κατά το ήμισυ, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως είπε είχε κανονιστεί να μεταφερθούν 120 παράτυποι μετανάστες από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε σε άλλη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για τους μετανάστες πίσω από το λιμάνι της Ρόδου ο οποίος έχει χωρητικότητα μόλις για 100 άτομα.

Δείτε επίσης:

Κάρπαθος: Χειροπέδες σε έξι διακινητές που μετέφεραν 86 μετανάστες – Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Ρόδου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Θα αγκαλιάσουμε τους αλλοεθνείς, θα πάρουν για νύφες και γαμπρούς τα παιδιά μας

  2. Κατ’ αρχάς θα επιμείνω ότι ο νεολογισμός “παράτυπος” είναι λάθος. Δεν πρόκειται και μία κάποια “παρατυπία”, αλλά παραβίαση των συνόρων με το “έτσι θέλω”, που συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ. Γιατί επιμένεται στον ανόητο αυτόν νεολογισμό, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται σε καμμία από τις γνωστές μας γλώσσες; ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ή ΛΑΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι ο σωστός όρος και δεν έχετε δικαίωμα να καταστρέφετε την γλώσσα μας!

    Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, η κυβέρνηση μειοδοτών που έχουμε σκοπεύει στην πληθυσμιακή αλλοίωση, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για την ασφάλειά των και την φύλαξη των συνόρων τής χώρας,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This