Kάθε χρόνο ένα νεκρό βρέφος στα χέρια της Ειρήνης! Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος – «Έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου»

Must Read

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες που εμπλέκουν την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου στους θανάτους βρεφών, την ώρα που έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελία Εφετών Πατρών ζητώντας διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τους αιφνίδιους θανάτους των μωρών.

Τα ερωτήματα όλο και πληθαίνουν, ενώ τα στόματα ανοίγουν και τα όσα εξιστορούνται  προκαλούν ανατριχίλα. Όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα, κάθε χρόνο, ένα μωρό ξεψυχούσε στα χέρια της 24χρονης γυναίκας.

Στις Φεβρουαρίου 2021 έφυγε από τη ζωή το 6 μηνών κοριτσάκι μιας γνωστής της Ειρήνης, το οποίο η ίδια είχε αναλάβει να προσέχει. Στις 19 Ιουνίου 2022 το πρώτο παιδί της 24χρονης, ηλικίας 24 ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή. Ένα χρόνο μετά, το Οκτώβριο του 2023, πέθανε και το 2 μηνών παιδί της 24χρονης, ενώ στις 5 Αυγούστου 2024, κατέληξε το 15 μηνών αγοράκι της φίλης και συγκατοίκου της, ενώ η Ειρήνη ήταν παρούσα στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκαλούνται και από τον θάνατο του μικρού αδερφού της 24χρονης, σε ηλικία μόλις λίγων μηνών, όταν η ίδια ήταν 14 ετών. Για τον θάνατο του παιδιού δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου.

Η μητέρα του βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή το 2021 μίλησε σήμερα στο Star και κατήγγειλε ότι η 24χρονη «έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου στη μητέρα της».

Όπως δήλωσε, η Ειρήνη «επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως την κατηγορώ ευθέως ότι αυτή σκότωσε το παιδί μου. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, έχω όμως υποψίες» ανέφερε.




Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν, η μητέρα ανέφερε: «Είχε δημιουργηθεί στο παιδί μου πρόβλημα, απώλεια συνείδησης μας είχαν πει οι γιατροί. Είχαμε κάνει εξετάσεις και ήταν όλα πεντακάθαρα, το είχαν κρατήσει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και ήταν όλα φυσιολογικά. Βγήκαμε από το νοσοκομείο γιατί ήταν καλά στην υγεία του το μωρό. Μετά από κάποιες μέρες ζήτησα να μου κρατήσει το μωρό η Ειρήνη για να βγω έξω, εκείνη δέχθηκε και μετά από κάποιες ώρες πήρε ένα κοντινό μας πρόσωπο τηλέφωνο και του είπε πως το μωρό πέθανε. Το πρόσωπο πήρε εμένα τηλέφωνο και με ενημέρωσε με κλάματα πως το μωρό όπως του είπε η Ειρήνη έχει πεθάνει».




Καθαρός ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο παιδί

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το newsit.gr, o γονιδιακός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο παιδί που έχασε η 24χρονη, είναι καθαρός. Δηλαδή, ο θάνατος του μωρού δεν οφείλεται σε γονιδιακό πρόβλημα, όπως  ισχυριζόταν η ίδια. Για το δεύτερο παιδί που πέθανε, ο έλεγχος χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

«Διασκέδαζαν μία ημέρα μετά την κηδεία»

Ο παππούς του 6 μηνών μωρού, που «έσβησε» το 2021 περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο την συμπεριφορά της Ειρήνης, απέναντι στα μωρά. «Όταν έφτασα στο Καραμανδάνειο το 2021, 4 Φεβρουαρίου και μπήκα στο νοσοκομείο 17:40, είδα το παιδί νεκρό πάνω στο κρεβάτι. Τους ρώτησα τι συμβαίνει και μου λέει “το παιδί είναι εδώ και ώρα πεθαμένο, πάει”. Θα σας πω και κάτι άλλο που έμαθα από δικούς μου ανθρώπους, που ήρθαν κάτω στην κηδεία τον Αύγουστο. Η συγκεκριμένη κυρία μαζί με δύο άλλες είχαν πάει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και διασκέδαζαν, μία μέρα μετά την κηδεία του Παναγιωτάκη. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μην τρελαθούμε. Άνθρωποι είμαστε, όχι γαϊδούρια», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο παππούς του μωρού και συνέχισε: «Σε πανηγύρι στην Κάτω Αχαγιά, είχε πάρει το παιδί πεθαμένο και το έκανε βόλτες. Της έλεγαν ”πήγαινε στο σπίτι το παιδί έχει κρύο”, ήταν Σεπτέμβρης και τότε το γύρισε σπίτι και κάλεσε για βοήθεια. Τέσσερις θάνατοι, τυχαίοι είναι; Στο τέλος θα την βγάλουμε και αγία».

 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε και η Κατερίνα, η μητέρα του παιδιού που χάθηκε πριν από τρία χρόνια. «Έχω πολλά ερωτήματα, νιώθω θυμό και οργή. Θέλω να βγουν οι αλήθειες, κάποιος να βγει και να μας πει τι έγινε ακριβώς. Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη πως έφυγε από τη ζωή άδικα», τόνισε και προσέθεσε: «Η Ειρήνη ήταν τοξικομανής, δεν ξέρω αν τα έχει σταματήσει. Μισεί τους ανθρώπους, μισεί τα ζώα μισεί τα πάντα. Όλα αυτά τα κάνει ένας άνθρωπος που είναι άρρωστος. Αν όντως η Είρηνη μετέφερε νεκρό το μωρό της μέσα σε ένα πανηγύρι, είναι τραγικό».

«Να δικαιωθεί η ψυχούλα του Παναγιωτάκη μου»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του μικρού Παναγιωτάκη, που «έσβησε» τον Αύγουστο, κάνει λόγο για ένα υγιέστατο και χαμογελαστό μωρό, ζητώντας Δικαιοσύνη στη μνήμη του.

«Υπάρχει δικαιοσύνη, δεν μπορεί να μου ”φύγει” εμένα το παιδί μου έτσι, έχει πάει από χέρι. Το παιδί μου έχει πάει ή από αμέλεια, ή από χέρι. Φοβήθηκα με την Ειρήνη, πέντε παιδιά έχουν ”φύγει” από το ίδιο χέρι. Τώρα αυτό τυχαίο είναι και πέντε θάνατοι από την ίδια γυναίκα; Να προχωρήσω δηλαδή, να γλιτώσει και το δεύτερο παιδί μου, το κοριτσάκι μου», ανέφερε και συνέχισε: «Ο Παναγιωτάκης ήταν ένα υγιέστατο, χαμογελαστό παιδί. Ήταν ένα ευχάριστο παιδάκι με λίγα λόγια. Επειδή είμαστε και χωρισμένοι δύο χρόνια με την μητέρα του, από τότε που γεννήθηκε τον είχα δει 2-3 φορές, γιατί η κυρία πήγαινε από εδώ κι από εκεί, δεν ήταν κάπου στάσιμη. Στο μνήμα του Παναγιώτη πάω συνέχεια. Σε ποιόν πατέρα δεν λείπει το παιδί του; Ό,τι λέει ο κάθε πονεμένος πατέρας, να δικαιωθεί το παιδί μου, να αναπαυθεί η ψυχούλα του». 

 

Τι αναφέρει η δικηγόρος της 24χρονης

Δηλώσεις έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή και η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, η οποία έκανε λόγο για τους θανάτους των βρεφών και τις εξηγήσεις που δόθηκαν στην εκάστοτε περίπτωση.

«Το ένα παιδί της Ειρήνης κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα. Για τον θάνατο του 2 μηνών μωρού έχει ανατεθεί στην εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση. Διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου καθώς η μητέρα της Ειρήνης είχε χάσει επίσης ένα νεογέννητο μωρό», τόνισε η δικηγόρος και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μία νομική διαδικασία, από τον εισαγγελέα Πατρών, έγινε προκαταρκτική έρευνα, απομένει ο γονιδιακός έλεγχος. Η Ειρήνη μου έχει ζητήσει να διερευνηθεί ο θάνατος του παιδιού της, που πέθανε στο νοσοκομείο». Κλείνοντας, η δικηγόρος αποκάλυψε πως η 24χρονη παλαιότερα είχε ανάμειξη με ναρκωτικές ουσίες. «Δεν είναι σεσημασμένη για οποιοδήποτε αδίκημα. Όταν την ρώτησα μου είπε ”σε μικρότερη ηλικία έκανα χρήση τσιγάρων”», κατέληξε η κ. Δημητριάδου.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This