Άγιε Γεράσιμε, σώσε μας – Λαοθάλασσα στη μονή του αγίου στην Κοιλάδα των Ομαλών, στην Κεφαλλονιά!

Πιστοί και από τη Ρουμανία

Must Read

Δέος προκαλεί η εντυπωσιακή και μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά προσέλευση των προσκυνητών στο Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στην Κοιλάδα των Ομαλών, στην Κεφαλλονιά, όπου εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Γερασίμου. Κατά την ώρα της λιτανείας του σκηνώματος του αγίου είχε σχηματιστεί μια μεγάλη αλυσίδα με ανθρώπους, που είχαν ξαπλώσει στο δάπεδο και έφταναν σε απόσταση περίπου 250 μέτρων, ενώ οι πιστοί περίμεναν πάνω από τρεις ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν!

 

Αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο γραφικό νησί των Επτανήσων, προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στο χριστεπώνυμο πλήθος όλης της Ελλάδας, λόγω του ότι φανερώνει τη μεγάλη ανάγκη που έχουν σήμερα οι άνθρωποι να βιώσουν καθημερινά τη θαυματουργική δύναμη του αγίου Γερασίμου και να εκφράσουν την πίστη τους στην Ορθοδοξία.

 

«Ήταν πολύ συγκινητικό και συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε και φέτος στο Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου» ανέφερε ο π. Γεράσιμος Χαραλαμπάτος, ένας από τους ιερείς της Κεφαλλονιάς, που εκτελεί χρέη εφημέριου εκ περιτροπής στο καθολικό του εν λόγω μοναστηριού και ο οποίος έχει συνδεθεί από την παιδική ηλικία του με το μοναστήρι.

Toν έβλεπαν ζωντανό

«Συνήθως ξαπλώνουν και περιμένουν να περάσει από πάνω τους το σκήνωμα όσοι άνθρωποι είναι δαιμονισμένοι» σημειώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «Και φέτος ήταν δύο δαιμονισμένοι, οι οποίοι φώναζαν την ώρα που περνούσε το σκήνωμα πάνω από τα σώματά τους. Και, μάλιστα, φωνάζουν επειδή βλέπουν τον άγιο ζωντανό εκείνη τη στιγμή. Μια γυναίκα μάς είπε ότι είδε τον άγιο πάνω από τη λάρνακά του ντυμένο με χρυσοκέντητα ρούχα και ευλογούσε όλο τον κόσμο!

 

Ο Σατανάς καίγεται βλέποντας εκείνη τη στιγμή την εικόνα του αγίου και γι’ αυτό κραυγάζει δυνατά! Βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι συγκλονιστικό, που είναι η απαρχή για τη μελλοντική θεραπεία τους. Παρατηρούμε, ωστόσο, στη διάρκεια της λιτανείας τα τελευταία χρόνια να πέφτουν στο έδαφος και άνθρωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, μεγάλα ή μικρά, αλλά και υγιείς, που ζητούν να λάβουν την ευλογία του αγίου. Πολλά είναι τα θαύματα που έχει κάνει ο άγιος και είναι πολλές οι μαρτυρίες των πιστών που αναφέρονται σε αυτά. Π.χ., υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που, αφού προσκύνησαν το σκήνωμα του αγίου Γερασίμου, πήγαν μετά στους γιατρούς και, όταν τους εξέτασαν, είχαν θεραπευτεί».

Έντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός ότι φέτος, κατά την εορτή του αγίου Γερασίμου, ταξίδεψαν στην Κεφαλλονιά -εκτός από τους πιστούς από την Ελλάδα- και πάρα πολλοί προσκυνητές από τη Ρουμανία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ένας μητροπολίτης και αρκετοί ιερείς από αυτήν τη χώρα των Βαλκανίων. Η μεγάλη αυτή αγάπη που νιώθει ο ρουμανικός λαός για τον άγιο Γεράσιμο οφείλεται, ασφαλώς, στο ότι πριν από 15 χρόνια είχε φτάσει στην Κεφαλλονιά μια νεαρή γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία εκάρη μοναχή στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου. Σταδιακά η μοναχή αυτή προσέλκυσε κι άλλες νέες κοπέλες από τη Ρουμανία, οι οποίες εντάχθηκαν στο ανθρώπινο δυναμικό της γυναικείας από της ιδρύσεώς της μονής. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να αυξηθεί από χρόνο σε χρόνο ο αριθμός των πιστών από τη Ρουμανία, οι οποίοι έρχονται για να προσκυνήσουν τον άγιο Γεράσιμο, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η συγγραφή στη ρουμανική γλώσσα της βιογραφίας του αγίου Γερασίμου.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This