Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ – Ιρανικό ΥΠΕΞ: «Έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε»

Must Read

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Irna και την ιρανική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανακοίνωση του στρατού.

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του την ώρα που αντιμετώπιζε τα βλήματα του εγκληματικού σιωνιστικού καθεστώτος», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δείτε βίντεο:

Το Ιράν «καταδικάζει» τα ισραηλινά πλήγματα στο έδαφός του και «έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Ιράν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί κατά των ξένων επιθετικών ενεργειών, με βάση το εγγενές δικαίωμα της νόμιμης άμυνας όπως ορίζεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν και υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδειχθεί “η μέγιστη αυτοσυγκράτηση” προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

«Τα ΗΑΕ καταδικάζουν έντονα τη στρατιωτική στοχοθέτηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Το υπουργείο υπογράμμισε επίσης τη σημασία να επιδειχθεί η μέγιστη αυτοσυγκράτηση και σοφία προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι και η εξάπλωση της σύγκρουσης.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποίησε για τις επικίνδυνες επιπτώσεις που προκύπτουν από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας μπροστά “στη βίαιη συμπεριφορά” του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων και στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον “του Λιβάνου και της Συρίας”, καθώς “και από τη νέα επίθεση εναντίον του Ιράν”, σχολίασε ο Μπασίμ Αλαουάντι εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης.

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι συνεχίζει “να επεκτείνει τη σύγκρουση στην περιοχή” εξαπολύοντας “ατιμώρητα επιθέσεις”.

Δείτε επίσης:

Ιράν: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι διακινεί παλαιότερο υλικό από τις νυχτερινές επιθέσεις – Προβάλλει εικόνες κανονικότητας στην Τεχεράνη

ΗΠΑ: «Νόμιμη άμυνα τα πλήγματα του Ισραήλ, καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις»

Μπαράζ επιθέσεων κατά του Ιράν εξαπέλυσε το Ισραήλ τη νύχτα – Με αντίποινα απειλεί το Ιράν – Χτυπήματα και στην Συρία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This