Ξεσπά ο γιατρός της Γαύδου που απομακρύνθηκε: «Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια»

Τι απαντά η δήμαρχος του νησιού

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση της Γαύδου, με τον γιατρό που πριν από περίπου δύο μήνες είχε κάνει λόγο για γαστρεντερίτιδα από μόλυνση στο πόσιμο νερό του νησιού, να απομακρύνεται τελικά από τα καθήκοντά του. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου σε ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρονται στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη δουλειά τους, αναφέρουν πως η δήμαρχος μετακίνησε τον μόνιμο ειδικό γιατρό της Γαύδου, Βασίλη Αμβροσιάδη, επειδή τόλμησε να μιλήσει για την επιδημία γαστρεντερίτιδας, «δείχνοντας» προς την δημοτική αρχή!

«Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Το πόρισμα μιλά για τη γεώτρηση που από εκεί παίρνουν νερό το Σαρακήνικο, ο Άγιος Ιωάννης και το λιμάνι, ενώ η δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αυτό το νερό δεν είναι πόσιμο. Όμως, δεν ξέρουμε εάν με αυτό το νερό μαγειρεύουν, πλένουν πιάτα, ποτήρια, φρούτα και λαχανικά, αν κάνουν και ντους», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γιατρός και συνέχισε: «Οι παράγοντες από τη Περιφέρεια που με κάλεσαν μου είπαν ότι υπάρχει σε όχληση σε επίπεδο υπουργείου». 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του με τη δήμαρχο του νησιού ήταν κακές ήδη από την αρχή. «Εάν δεν της άρεσε κάποιος, μπορεί να του κόψει το ρεύμα ή το νερό», κατήγγειλε.

Η απάντηση της δημάρχου

Από την πλευρά της η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, υποστήριξε πως οι αναλύσεις που όλοι επικαλούνται έχουν να κάνουν με δείγματα από σημεία που δεν χρησιμοποιούνται για πόσιμο νερό.

«Τον Αύγουστο, όταν και ήταν σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί μας, στάλθηκαν δείγματα στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων και του ΕΟΔΥ. Κοινό αποτέλεσμα… νοροϊός ήτοι ιογενής γαστρεντερίτιδα! Συνθήκες υγιεινής δηλαδή που διαμορφώθηκαν σε κάποια σημεία της Γαύδου, οδήγησαν σε εξάπλωση και… ο νοών νοείτω», ανέφερε, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η πλειοψηφία των κατοίκων της Γαύδου πίνει εμφιαλωμένο νερό, καθώς το νερό του νησιού έχει υψηλή αγωγιμότητα.

«Όσο για το θέμα του γιατρού ποιος λογικός άνθρωπος θα επιζητούσε να φύγει από ένα απομονωμένο νησί όπως η Γαύδος ένας γιατρός, όταν η μεγαλύτερη ανασφάλεια που βιώνουν οι ακρίτες έχει να κάνει με την υγεία τους;», διερωτήθηκε κλείνοντας η κα Στεφανάκη.


Δείτε επίσης: Καταγγελία ότι η δήμαρχος Γαύδου μετακίνησε με τις ευλογίες του υπ. Υγείας μόνιμο γιατρό που μίλησε δημόσια για την επιδημία γαστρεντερίτιδας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ ταλαιπωρούμεθα στα μεγάλα αστικά κέντρα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και εσείς μάς μιλάτε για την Γαύδο ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This