«Η εμφύλια σύγκρουση οπαδών του Ολυμπιακού στο στόχαστρο της Αστυνομίας»

Αποκαλυπτικά στοιχεία

Must Read

Άλλους οκτώ οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικούς συνδέσμους αλλά είχαν τον έλεγχο στις θύρες των «σκληροπυρηνικών» και συμμετείχαν σε επεισόδια με ομοϊδεάτες τους τον περασμένο Απρίλιο, ταυτοποίησε μέσω βίντεο η ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε ο ρόλος τους στην άγρια συμπλοκή, με την Αστυνομία να προχωράει σε τρεις συλλήψεις.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και η άμεση διασύνδεση αυτής της άγριας συμπλοκής με την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Υπάρχουν, μάλιστα, εκτιμήσεις των αρχών ότι στόχος τους ήταν να εκμεταλλευτούν τα κενά, να αποκτήσουν τον… έλεγχο του γηπέδου και να πάρουν «το πάνω χέρι» μετά τις προφυλακίσεις για την υπόθεση Λυγγερίδη.

Στην εμφύλια οπαδική σύγκρουση που ξέσπασε στις 3 Απριλίου 2024 έξω από το φαληρικό γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αρη, ρίχνει φως έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο ανακριτή. Αιτία της πρωτοφανούς αυτής συμπλοκής αποτέλεσε η πρωτοκαθεδρία και η επικυριαρχία στις τάξεις των «σκληροπυρηνικών» οπαδών.

Τα οκτώ άτομα που είχαν λάβει μέρος στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και φέρονται να είναι αυτοί που είχαν χτυπήσει τους τρεις οπαδούς οι οποίοι τότε είχαν συλληφθεί. Πρόκειται για γνωστούς οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν «χαρακτηριστεί» ως αντίπαλοι της ομάδας των χούλιγκαν που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Μάλιστα, ένα από τα πρόσωπα τα οποία ταυτοποιήθηκαν συμμετείχε και σε σπείρα μπράβων που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Είχαν δώσει ραντεβού Αναφορικά με το περιστατικό, στις 3 Απριλίου 2024 πολυάριθμη ομάδα «ερυθρόλευκων» χούλιγκαν συγκρούστηκε έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τρεις άλλους «σκληροπυρηνικούς» οπαδούς του Ολυμπιακού, ένας εκ των οποίων σχετίζεται με άτομα που έχουν φυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι περίπου ένα μήνα αργότερα συνελήφθη για την ίδια υπόθεση δυνάμει εντάλματος του ανακριτή. Την ημέρα της συμπλοκής, ο 36χρονος, ο οποίος είχε απολογηθεί τον περασμένο Μάιο στον ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, βρισκόταν έξω από το φαληρικό γήπεδο μαζί με έναν 29χρονο και έναν 43χρονο.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν δώσει ραντεβού εκείνη την ημέρα, φορώντας κουκούλες full face και κρατώντας μαχαίρια και στειλιάρια. Ειδική αναφορά σε αυτόν τον… έμμισθο στρατό των χούλιγκαν του Ολυμπιακού γίνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία Λυγγερίδη, στην οποία οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι αντιμαχόμενες φατρίες των οργανωμένων οπαδών διεκδικούν «μεροκάματα».

Οι τρεις οργανωμένοι οπαδοί είχαν συλληφθεί την ημέρα της επίθεσης για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ είχαν τραυματιστεί από τα χτυπήματα των αντιπάλων τους, οι οποίοι υπερτερούσαν αριθμητικά και τους αιφνιδίασαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πολλά πρόσωπα που έχουν απασχολήσει για επιθέσεις ως χούλιγκαν».

Πηγή: Manifesto

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This