Εντείνονται οι ανησυχίες στην Κυβέρνηση από την έξαρση που παρατηρείται στο μεταναστευτικό, καθώς καθημερινές είναι οι αφίξεις, ενώ εξ αιτίας του υπόπτου ρόλου της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η κατάστασις είναι «αχαρτογράφητη». Επισήμως ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές ανέρχεται στις 53.000, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολλαπλάσιοι.
- Ευθύμιος Πέτρου
Δεν είναι τυχαίο ότι ανησυχία για την έξαρση της απειλής που συνιστά το μεταναστευτικό εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τον διάλογο που είχε με τον Γάλλο διανοητή Πασκάλ Μπρυκνέρ είπε απεριφράστως: «Δική μου υποχρέωση είναι να προστατεύσω τα ελληνικά σύνορα που είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Να διασφαλίζω ότι δεν θα μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν».
Ο Έλλην πρωθυπουργός έχει πολύ σοβαρό λόγο να ανησυχεί, ιδιαιτέρως εν όψει του διαλόγου που πρόκειται να αρχίσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Είναι γενικώς αντιληπτό πλέον ότι με τις συνεχείς ροές μεταναστών «μας περικυκλώνουν», γεμίζουν τα νησιά μας και τούτο θα δώσει στην Τουρκία μέσον εκβιασμού προκειμένου να μας εξωθήσει σε υποχωρήσεις σε ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. Είναι πολύ βάσιμοι οι φόβοι που υπάρχουν ότι ο ελληνο-τουρκικός διάλογος που κυοφορείται θα διεξαχθεί υπό το βάρος τεραστίας πιέσεως με μοχλό την απειλή κατακορύφου αυξήσεως των μεταναστευτικών ροών. Η Τουρκία άλλωστε έχει δείξει και κατά παρελθόν ότι με ιδιαίτερη ευκολία εργαλειοποιεί αυτό το ζήτημα εις βάρος της Ελλάδος.
Παράνομοι μετανάστες όμως δεν έρχονται μόνον από την Τουρκία. Μεγάλοι αριθμοί καταφθάνουν επί καθημερινής βάσεως στην Γαύδο και παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την Αίγυπτο, η ελληνική Κυβέρνησις δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντιδράσει. Το Κάιρο τους στέλνει στην Λιβύη και από εκεί, συγκεκριμένα από το Τομπρούκ που ευρίσκεται σε ευθεία νοτίως των ακτών της Κρήτης, προωθούνται προς την Γαύδο. Είναι αδιέξοδο. Η Αίγυπτος «νίπτει τας χείρας της» και στην Λιβύη δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότης παρεμβάσεως δεδομένου ότι, πέρα από την αναρχία που επικρατεί εκεί, οι ελάχιστοι λειτουργούντες κρατικοί θεσμοί ελέγχονται από την Τουρκία και τους συνεργάτες της.
Και να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί κύμα μετακινήσεως Παλαιστινίων από την Γάζα, ή άλλα σημεία των εμπολέμων ζωνών. Η προοπτική αφίξεως Παλαιστινίων, είναι εφιαλτική για την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί για τους τρομοκρατικούς πυρήνες που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους, και οι οποίοι μπορεί να στοχοποιήσουν την χώρα μας λόγω των καλών της σχέσεων με το Ισραήλ.
Πέρα όμως από τον κίνδυνο τρομοκρατίας, η εγκληματικότης είναι ηυξημένη ανάμεσα στους μετανάστες. Τελευταίο επεισόδιο που προεκάλεσε αναταραχή στην Κυψέλη, κοντά στο κέντρο των Αθηνών, είναι η δολοφονία Τούρκου από συμπατριώτες του. Δράστες και θύμα είχαν τύχει ασύλου στην Ελλάδα…
Δυστυχώς ούτε οι κίνδυνοι τρομοκρατίας, ούτε η εγκληματικότης απασχολούν την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ η οποία αποκρύπτει στοιχεία και συσκοτίζει την εικόνα που δίδει στις ελληνικές αρχές. Επιπροσθέτως διαστρέφει τα κριτήρια προσδιορισμού των εμπολέμων περιοχών, οι προερχόμενοι από τις οποίες δικαιούνται ασύλου, ώστε να υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι πολύ περισσότεροι από τον πραγματικό αριθμό τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς καθοδηγούνται ως προς το τι θα δηλώσουν προκειμένου να εξαπατήσουν τις ελληνικές αρχές. Ακόμη έχουν μεριμνήσει να θεωρούν αυτομάτως διωκομένους και συνεπώς δικαιουμένους καθεστώτος πρόσφυγος, τους ομοφυλοφίλους. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο μουσουλμάνοι με οικογένειες, ενίοτε περισσότερες της μιας γυναίκες και πολλά παιδιά να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι για να χαρακτηρισθούν πρόσφυγες.
Εδώ τίθεται ένα ακόμη ζήτημα, που έχει να κάνει με τα επιδόματα τα οποία λαμβάνουν. Έτσι Πακιστανοί και άλλοι μετανάστες αμφιβόλου προελεύσεως τυγχάνουν της ίδιας προνοιακής μεταχειρίσεως με τους Έλληνες πολυτέκνους!
Πηγή: Εστία της Κυριακής