Λέσβος-Μεταναστευτικό: Συνεχίζεται και σήμερα η γενική απεργία

Must Read

Με αποφάσεις που έλαβαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, η γενική απεργία.

Δείτε επίσης: Τραύματα από σκάγια έχουν δυο από τους τραυματίες αστυνομικούς στα επεισόδια στη Λέσβο (video)

Μετά τα άγρια γεγονότα που συνέβησαν χθες στο νησί, οι κάτοικοι έχουν κανονίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί στις 10.30.

Δείτε επίσης: Πολίτες στη Λέσβο πολιορκούν με όπλα (!) αστυνομικούς που είναι κλεισμένοι σε στρατόπεδο (live video)

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ταυτόχρονα, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανακοινώθηκε η ακύρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούσε ο Δήμος Μυτιλήνης, εξαιτίας των γεγονότων. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Ανακοινώνω πως φέτος ματαιώνονται οι εορταστικές Εκδηλώσεις των Αποκριών ως δείγμα τιμής και σεβασμού στον αγώνα των ανθρώπων που μας ανέδειξαν. Προσκαλώ όλες τις δημοτικές ενότητες και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Μυτιλήνης να πράξουν το ίδιο για τις εκδηλώσεις τους μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Πονώ πάρα πολύ για αυτή την απόφαση, γιατί έχουμε μοχθήσει. Όπως θα στενοχωρηθεί και πολύς κόσμος που το περίμενε. Όμως βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρέπει να κάνουμε κινήσεις και επιλογές που ενώνουν και δεν διχάζουν.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όσους κόπιασαν και λυπάμαι πολύ. Το μέλλον θα τους ανταμείψει διπλά. Το υπόσχομαι».

Χίος: «Μπούκαραν» σε ξενοδοχείο και έσπασαν στο ξύλο αστυνομικούς – Μια σύλληψη και 18 προσαγωγές (video)

Επέστρεψαν Θεσσαλονίκη οι επιπλέον κλούβες των ΜΑΤ

Οι τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην Καβάλα και επρόκειτο να ταξιδέψουν το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου για Μυτιλήνη και Χίο, πάντως, μετά το πολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε έλαβαν εντολή να μείνουν πίσω…

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης να φύγουν από τα νησιά οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν μετακινηθεί εκεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, δόθηκε εντολή και οι επιπλέον να επιστρέψουν στη βάση τους, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This