Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο 41χρονοι που ανατίναζαν ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Χάρη σε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με συναδέλφους τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και της Ε.Κ.Α.Μ., συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα που ανατίναζαν ΑΤΜ.

Πρόκειται για δύο ντόπιους ηλικίας 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, βία κατά δικαστικών προσώπων και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δράστες, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής 01/03 επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο φορώντας ολόσωμες φόρμες λευκού χρώματος, καθώς και αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου στην περιοχή του Δρυμού και προκάλεσαν έκρηξη, χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις κασετίνες, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και συνελήφθησαν μετά από σθεναρή αντίσταση.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι στις 08/02, οι δυο τους είχαν προκαλέσει έκρηξη και σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος στην περιοχή της Λητής, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο σε πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου, και όπου και πάλι δεν είχαν αφαιρέσει τις κασετίνες με τα χρήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, οι δράστες προκάλεσαν την έκρηξη με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου (PLOFKRAAK).

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι φόρμες και οι αποκριάτικες μάσκες, ένα πιστόλι κρότου-αερίου, πλαστικά γάντια καθώς και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ανατιναζαν atmανατιναζαν atm ανατιναζαν atm

Διαβάστε επίσης: Προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μετά από ανάρτηση ότι εκκενώνουν τις Καστανιές από γυναικόπαιδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This