Συνεχίζεται η λαϊκή οργή για τα Τέμπη με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους αναζητώντας δικαιοσύνη για το έγκλημα.
Αύριο, στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές και οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις στην επαρχία αντιδρώντας στην διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το μήνυμα του Νίκου Πλακιά
Το δικό του μήνυμα για την αυριανή κινητοποίηση έστειλε ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο τρομερό δυστύχημα.
Σε ανάρτησή του στο twitter/x αναφέρει πως οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους και για το δικό τους μέλλον τονίζοντας χαρακτηριστικά «όπου καμμία άλλη ΜΑΝΑ δεν θα χρειαστεί να θάψει το παιδί της για ευθύνες του κράτους» ενώ προτρέπει τη νέα γενιά να παλέψει για το μέλλον που της αξίζει.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά:
«Αύριο σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ θα πραγματοποιηθούν μαθητικές πορείες .
Μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους για όλους εμάς που χάσαμε τους δικούς μας ανθρώπους τόσο άδικα και αναίτια .
Όμως βγαίνουν και για ένα δικό τους καλύτερο μέλλον .
Ένα μέλλον όπου ποτέ καμμία οικογένεια δεν θα χάσει τους συγγενείς της από την κρατική αμέλεια.
Ενα μέλλον όπου καμμία άλλη ΜΑΝΑ δεν θα χρειαστεί να θάψει το παιδί της για ευθύνες του κράτους .
Ενα μέλλον που σας αξίζει !!!
Παλέψτε για αυτό !!!»
Δείτε την σχετική ανάρτηση:
Αύριο σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ θα πραγματοποιηθούν μαθητικές πορείες .
Μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους για όλους εμάς που χάσαμε τους δικούς μας ανθρώπους τόσο άδικα και αναίτια .
Όμως βγαίνουν και για ένα δικό τους καλύτερο μέλλον .
Ένα μέλλον όπου ποτέ καμμία οικογένεια δεν θα… pic.twitter.com/F3EvOqMHqZ— Plakiasnikos (@PlakiasNikos) February 6, 2025
Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
Αύριο, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μαθητές και φοιτητές θα ξεχυθούν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να διαδηλώσουν με κεντρικά συνθήματα «δεν έχω άλλο οξυγόνο» και «το πάμε κι όπου βγει δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά» και βασικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών.
«Γιατί θέλουμε να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη. Για τα παιδιά στα Τέμπη, τις οικογένειές τους και για εμάς. Και αυτό σημαίνει να μπει τέλος στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα και που είναι ακόμα εδώ παντού γύρω μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και δίνει ραντεβού με τους μαθητές στις 12:00 στα Προπύλαια.
Η Μαρία Καρυστιανού, βαθιά συγκινημένη για το πανεκπαιδευτικό αυτό συλλαλητήριο, έσπευσε να στείλει το δικό της «ευχαριστώ» στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της κινητοποίησης. «Σας είμαστε ευγνώμονες που δεν ξεχνάτε μαζί με εμάς, που υπάρχετε και συνεχίζετε τη ζωή και τη χαρά αυτού του τόπου. Έχετε την αδιάκοπη στήριξή μας. Είστε ό,τι πιο αγνό και καθάριο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, είστε το φωτεινό μας αύριο…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023 και μητέρα της Μάρθης που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τονίζει πως «με απίστευτη συγκίνηση και περηφάνια θα ήθελα να έκανα μια ζεστή αγκαλιά στον καθένα σας ξεχωριστά!»
Αναλυτικά η σημερινή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:
«Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα όπου το μέλλον της Ελλάδας θα βγει στους δρόμους για να δηλώσει δυναμικά παρόν στα καλύτερα που έρχονται. Με απίστευτη συγκίνηση και περηφάνια θα ήθελα να έκανα μια ζεστή αγκαλιά στον καθένα σας ξεχωριστά! Μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι ταυτόχρονα σε όλες τις σχολικές αίθουσες δίπλα στον κάθε μαθητή στην κάθε μαθήτρια. Να έχω την τιμή να κοιτάξω το λαμπερό σας βλέμμα και να πάρω δύναμη από την καθαρότητα της ψυχής σας….
Καθώς όμως αυτό δεν γίνεται, σας αποστέλλω μια μικρή επιστολή με σκοπό να διαβαστεί από τους δασκάλους σας αν υπάρχει χρόνος και επιθυμία. “Αγαπημένα μας παιδιά εμείς, μαζί με τους δικούς σας πατέρες και μητέρες, προσδοκούμε να φέρουμε την ειρήνη και την πολυπόθητη δικαιοσύνη στη χώρα μας. Στη χώρα που ανήκετε. Με πίστη ότι εδώ θα ευδαιμονείτε και θα χαίρεστε τη ζωή σας. Σε αυτήν την κάθε μέρα που μαθαίνετε να κάνετε πράξεις τα όνειρά σας, εμείς σας οφείλουμε μια καλύτερη γη.
Για όλα εσάς τα αγαπημένα μας παιδιά που έχετε ως έμφυτη την κίνηση προς την αλήθεια, ως γενετήσια την ορμή που επαναφέρει την ένωση και την αγάπη, σας είμαστε ευγνώμονες. Σας είμαστε ευγνώμονες που δεν ξεχνάτε μαζί με εμάς, που υπάρχετε και συνεχίζετε τη ζωή και τη χαρά αυτού του τόπου. Έχετε την αδιάκοπη στήριξή μας. Είστε ό,τι πιο αγνό και καθάριο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, είστε το φωτεινό μας αύριο… Σας ευχαριστούμε….”»
«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»
Συλλαλητήρια κατά της συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κατόπιν σχετικού καλέσματος από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας για συμμετοχή σε συλλαλητήρια στα Προπύλαια και στις κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων της χώρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας:
«Καλούμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα να βγούμε στους δρόμους ακόμα μια φορά ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. Την Κυριακή 26/1 ήμασταν εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, όλες αυτές τις μέρες πολλά σχολεία κάνουν καταλήψεις, αποχές, δράσεις και πορείες. Ήρθε η ώρα να ακουστούμε ξανά, σαν μια γροθιά οι μαθητές όλης της χώρας.
Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί!
Η γενιά μας το ορκίστηκε και θα το κάνουμε πράξη με τους αγώνες μας. Κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης, εμείς θα κάνουμε την αλήθεια να λάμψει.
Γιατί δεν συγχωρούμε τους ενόχους. Το κράτος – όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα – η ίδια η εταιρεία, πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.
Γιατί θέλουμε να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη. Για τα παιδιά στα Τέμπη, τις οικογένειές τους και για εμάς. Και αυτό σημαίνει να μπει τέλος στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα και που είναι ακόμα εδώ παντού γύρω μας. Είναι στα σχολεία μας που πέφτουν ταβάνια, πόρτες και παράθυρα. Είναι στα ΜΜΜ που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι στα γήπεδα στις γειτονιές μας. Είναι στους χώρους εργασίας των γονιών μας. Στις φωτιές και στις πλημμύρες. Είναι η πολιτική που υπολογίζει μόνο το κέρδος, που μετρά την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος.
Όσα ψέματα και να λένε κράτος – κυβερνήσεις – εταιρεία για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, η αλήθεια είναι μία: Τα κέρδη τους στέρησαν το οξυγόνο στα παιδιά στα Τέμπη. Και στερούν το οξυγόνο κάθε μέρα στις δικές μας ζωές και στα όνειρά μας, στη χώρα μας, στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο.
Συνεχίζουμε!
Όσο μας στερείτε το οξυγόνο – τόσο ο αγώνας μας θα δίνει ανάσα για τη ζωή μας.
Όσο λέτε ψέματα- τόσο θα αγωνιζόμαστε για την αλήθεια και το δίκιο.
Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί.
Είτε με τα κέρδη – είτε με τη ζωή».
- Δείτε επίσης:
- Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές: Συλλαλητήρια για τα Τέμπη σε Αθήνα και επαρχία
- Προειδοποίηση Πλακιά κατά Ανδρουλάκη
- Καρυστιανού προς μαθητές για το συλλαλητήριο: «Θα ήθελα να έκανα μια ζεστή αγκαλιά στον καθένα σας ξεχωριστά»
- Καρυστιανού κατά Γεροβασίλη: «Πώς τολμάτε να ξεπλένετε τον άνθρωπο που έτρεξε να μπαζώσει τον τόπο του εγκλήματος;»