Δεν λένε να «κοπάσουν» οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τις σεισμικές ακολουθίες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης να είναι συνεχιζόμενες. Την ίδια στιγμή, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, απέκλεισε το «ξύπνημα» κάποιου ηφαιστείου, τονίζοντας τη μη ενεργοποίηση του ρήγματος στην Άνυδρο.
Τα ξημερώματα σεισμός 4,1 Ρίχτερ «χτύπησε» ανοιχτά της Ανάφης. Παράλληλα, η σεισμική δραστηριότητα επιμένει μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού και μεταξύ των αλλεπάλληλων δονήσεων καταγράφηκε και μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 19.15 με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 26 χιλιόμετρα ΒΒΔ της Ανάφης. Έξι τουλάχιστον σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε μία ώρα το πρωί. Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία σε: Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ενδεχόμενο ξύπνημα του ηφαιστείου» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, την ώρα που ο Βασίλης Καραστάθης διευκρινίζει ότι εν αναμονή αποκλιμάκωσης δεν ενδιαφέρουν τα μεγέθη αλλά ο ρυθμός της σεισμικότητας.
Οι επιτροπές Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου, ανακοίνωσαν ότι η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της νήσου Ανύδρου οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα των Καμένων και του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου.
Από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα, έχουν καταγραφεί πάνω από 800 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ στην περιοχή. Oι αυτοψίες στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν και όλα τα σχολεία κρίθηκαν ασφαλή. Aκόμη 300 άνθρωποι με τρία δρομολόγια έφυγαν από τη Σαντορίνη. Στην Αμοργό το ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκε από γιατρούς που έφτασαν από τη Νάξο.