Μια συμμορία ανηλίκων η οποία είχε «ρημάξει» διάφορα μαγαζιά στο Αγρίνιο έπεσε στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της περιοχής.
Τα στελέχη της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε δύο αμούστακους δράστες ηλικίας 15 και 17 ετών. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα για διακεκριμένες κλοπές. Για τις κλοπές έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένας 17χρονος ο οποίος περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των ανήλικων κατηγορούμενων.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις 7 έως τις 12 Φεβρουαρίου οι ανήλικοι είχαν μπουκάρει σε περίπτερα και αρτοποιία και είχαν αρπάξει καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα τάμπλετ. Συνολικά, οι κλοπές που είχαν γίνει ήταν πέντε μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποδοθούν στους κατόχους τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, συμμορία ανηλίκων, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε κλοπές σε περίπτερα και αρτοποιεία, στο Αγρίνιο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, δύο ανήλικοι ηλικίας 15 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη 17χρονου, που έχει ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές.
Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των ανήλικων κατηγορούμενων.
Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι από τις 07-02-2025 έως τις 12-02-2025, στο Αγρίνιο, διέπραξαν συνολικά -5- κλοπές, σε περίπτερα και αρτοποιεία, απ’ όπου αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας -8.000- ευρώ, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα τάμπλετ.
Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, οι κλοπές-διαρρήξεις λάμβαναν χώρα σε περίπτερα και αρτοποιεία, εντός του αστικού ιστού του Αγρινίου, όπου οι κατηγορούμενοι, αφού παραβίαζαν τις εισόδους των καταστημάτων (είτε με διάρρηξη της κλειδαριάς, είτε με θραύση του υαλοπίνακα της θύρας εισόδου) εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και καπνικά προϊόντα.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τάμπλετ και διάφορα καπνικά προϊόντα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας / Παράλληλη Έδρα Αγρινίου, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποδοθούν στους κατόχους τους.
Δείτε επίσης:
Προφυλακίστηκε ο ταξιτζής που έκλεβε κάρτες πελατών του – Σοκαριστική περιγραφή θύματος