Και εκεί που τα πράγματα κατά τα φαινόμενα είχαν κάπως ηρεμήσει, σε σημείο να εμφανίζονται και τα πρώτα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για το πότε υπολογίζεται να επιστρέψουν στην Σαντορίνη οι κάτοικοι που την έχουν εγκαταλείψει προσωρινά, μια βραδινή ανάρτηση του γνωστού ιστότοπου forecastweather.gr στο Facebook, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όσους έτυχε να την δουν.
Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανάρτηση, ο ιστότοπος αναφέρει πως «την τελευταία ώρα διαφαίνονται αρμονικές δονήσεις που αυτό σημαίνει ότι το μάγμα έχει ανέβει στα ρηχά» και ότι «είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από τότε που έχουμε ξεκινήσει σεισμικές δονήσεις στην περιοχή ανάμεσα στην Σαντορίνη και την Αμοργό»!
Η ανάρτηση του forecastweather.gr έχει ως εξής:
«Ανακοίνωση ⚠️ για την σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη.
❗️Όπως βλέπετε στο διάγραμμα την τελευταία ώρα διαφαίνονται αρμονικές δονήσεις που αυτό σημαίνει ότι το μάγμα έχει ανέβει στα ρηχά
❗️Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από τότε που έχουμε ξεκινήσει σεισμικές δονήσεις στην περιοχή ανάμεσα στην Σαντορίνη και την Αμοργό
1. Χρώματα:
• Τα κόκκινα και μπλε σήματα αντιστοιχούν σε διαφορετικές συχνότητες ή φίλτρα επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων.
• Η υπερβολική συγκέντρωση χρώματος σε συγκεκριμένες ώρες υποδηλώνει έντονη σεισμική δραστηριότητα ή συνεχόμενους μικροσεισμούς.
2. Παρατηρήσεις:
• Υπάρχει συνεχής και έντονη δραστηριότητα σχεδόν όλη την ημέρα, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει harmonic tremor.
• Το έντονο μπλοκ κόκκινου και μπλε χρώματος, ειδικά το απόγευμα και βράδυ, μπορεί να δείχνει σταθερή ηφαιστειακή δραστηριότητα ή μετακίνηση ρευστών (μάγμα, αέρια) στο υπέδαφος.
• Η περίοδος από 19:00 έως 20:00 φαίνεται να έχει μια παύση στη δραστηριότητα, που μπορεί να σημαίνει είτε διακοπή καταγραφής είτε παροδική ησυχία.»
Λέτε να έχουμε ιστορίες;…
Δείτε επίσης:
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος για τους σεισμούς – Την Κυριακή θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές
- ΕΚΠΑ για Κυκλάδες: Πάνω από 17.500 σεισμοί από 26 Ιανουαρίου – Μείωση στην συχνότητα και τα Ρίχτερ
- Προληπτικά μέτρα σε λιμάνια της Σαντορίνης λόγω της τρέχουσας σεισμικής δραστηριότητας
- Μειωμένοι σεισμοί και… νηνεμία στη Σαντορίνη: «Δεν σταματούν έτσι τα φαινόμενα!» προειδοποιούν οι σεισμολόγοι
- «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» – Ξέσπασμα Τσελέντη για την παράνομη δόμηση στη Σαντορίνη
- Καθηγητής Ζεληλίδης: «Φαίνεται πως δημιουργείται νέος ηφαιστειακός κρατήρας στην Άνυνδρο»