Μία άγρια δολοφονία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 04:00 σήμερα, Τετάρτη 19/2, τα ξημερώματα στο ψυχιατρείο στο Δαφνί, με τον δράστη να μην έχει ακόμα εντοπιστεί. Ο δράστης έσφαξε με ένα κομμάτι γυαλί μια άλλη τρόφιμο, 44 ετών. Μάλιστα, είχε δολοφονήσει άλλη μία γυναίκα στην Κέρκυρα τον περασμένο Νοέμβριο.
«Κρύβεται κάπου γυμνός» εκτιμούν οι Αρχές
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 47χρονος βρισκόταν στο Δαφνί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε μεταφερθεί εκεί με απόφαση δικαστηρίου βάσει του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα, αφού τού είχε αποδοθεί το ακαταλόγιστο για τη δολοφονία της γυναίκας στην Κέρκυρα, την οποία είχε σκοτώσει με ένα αυτοσχέδιο πιρούνι! Αυτή τη φορά, το θύμα του ήταν μία 44χρονη τρόφιμα, η οποία νοσηλευόταν με τον 47χρονο στο 10 ψυχιατρικό τμήμα οξέων περιστατικών. Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο 47χρονος φέρεται να βγήκε από τον χώρο στον οποίο συνέβη το έγκλημα, να ανακοίνωσε το έγκλημα στους εμβρόντητους νοσηλευτές και να διέφυγε. Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο βρίσκονται από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
«Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Επανέρχεται το διαχρονικό αίτημά μας να σταματήσουν να νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία άτομα του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα.Έχουν διαπράξει εγκλήματα, κακουργήματα τους αποδίδεται το ακαταλόγιστο στο δικαστήριο και αποφασίζεται ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Έτσι νοσηλεύονται μαζί με άλλους ψυχικά ασθενείς και μπορούν να κάνουν κακό σε ασθενείς και προσωπικό» επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.
Διαβάστε ακόμα:
Ας ρωτήσουμε τους συγγενείς τον θυμάτων ποια θα πρέπει να είναι η ποινή για αυτόν