Δεν έχει τέλος η σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη, καθώς μετά το διήμερο νηνεμίας, οι δονήσεις επανήλθαν, με τους κατοίκους, αλλά και τους επιστήμονες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Νωρίτερα ακόμη ένας σεισμός καταγράφηκε στο νησί, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 15,6 χλμ.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το πρωί, έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις, ορισμένες εκ των οποίων ακόμη και 3,5 Ρίχτερ.
Σε μία ανάρτηση σχετικά με την σεισμική ακολουθία προχώρησε ο Άκης Τσελέντης, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την πεποίθηση πως δεν υπάρχει καμία ύφεση.
«Παρατηρούμε μια ελάττωση στη σεισμικότητα που γίνεται αισθητή αλλά στην πραγματικότητα οι σεισμοί συνεχίζουν όπως φαίνεται στο διάγραμμα που παρουσιάζονται οι Σεισμοί που έλαβαν χώρα ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ. Ο κύκλος δείχνει μια περιοχή που έχουμε μια χωρική μείωση της σεισμικότητας δηλ μια μικρή περιοχή που ίσως φιλοξενήσει κάποιον μετασεισμό 4.5-5 Ρίχτερ», ανέφερε και τόνισε κλείνοντας: «Να προσέχετε, το φαινόμενο εξελίσσεται, δεν υπάρχει καμία ύφεση».
Αντιδράσεις για την απαγόρευση της κρουαζιέρας
Την ίδια ώρα, με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαγορεύτηκε τα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν τη Σαντορίνη, λόγω της παρατεταμένης σεισμικής δραστηριότητας.
«Είναι σωστή η κίνηση του Υπουργείου Ναυτιλίας να μην δέχεται κρουαζιερόπλοια η Σαντορίνη. Ειδικά για τα μεγάλα, μιλάμε για 2, 3 ή και 4 χιλιάδες άτομα να προσεγγίζουν το νησί», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες και εξήγησε πως επειδή έχουν αυξηθεί τα ασφάλιστρα οι εταιρείες έχουν αρχίσει να αποφεύγουν το νησί: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ‘στριμώξει’ αρκετά τους πλοιοκτήτες για μια πιθανή ζημιά που θα γίνει στο νησί. Λόγω του τεράστιου αριθμού επιβατών και πληρώματος, οι ασφαλιστικές χάνουν πολλά λεφτά αν προκύψει μια ζημιά. Ήδη μέχρι τώρα, 3 πλοία δεν έχουν πάει και αντί για Σαντορίνη πήγαν Σούδα, Ηράκλειο. Κάποια άλλα ψάχνονται να πάνε προς Σύρο. Το καλό, από όλη την ιστορία, είναι ότι πάνε σε ελληνικά νησιά».