Κατατέθηκε την Πέμπτη στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, η ένσταση ακυρότητας για το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων αναφορικά με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, τα οποία παρέδωσε ο δικηγόρος της Interstar στις 5 Φεβρουαρίου.
Η ένσταση προήλθε από δικηγόρο συγγενή θύματος στην τραγωδία, καθώς δεν ενημερώθηκαν οι υποστηρίζοντες την κατηγορία για τον διορισμό των δικαστικών πραγματογνωμόνων προκειμένου να ορίσουν και οι ίδιοι τεχνικούς συμβούλους για να παρακολουθήσουν την διαδικασία ελέγχου του βιντεοληπτικού υλικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών με αντικείμενο το αίτημα δικηγόρου και πατέρα θύματος για αναβάθμιση των κατηγοριών για τα δύο στελέχη της Hellenic Train, τα οποία προς ώρας διώκονται για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Δείτε επίσης:
- Τέμπη: Τα 11+1 ερωτήματα που «καίνε» τη Δικαιοσύνη
- Αδιανόητο! Στον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή βρέθηκαν τα νέα βίντεο για τα Τέμπη
- Τέμπη: Αποδομούν οι πραγματογνώμονες των συγγενών την έκθεση εξέτασης των βίντεο