Προκαταρκτική εξέτασε ζήτησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την επίθεση στον καθηγητή του ΕΚΠΑ

Το χρονικό του περιστατικού

Must Read

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση που δέχθηκε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος του Τμήματος μαθηματικών του ΕΚΠΑ Σωτήρης Νοτάρης, εντός του χώρου του ιδρύματος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας.



Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Κορέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση με αντικείμενο τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξακρίβωση αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας ή άλλες παράνομες πράξεις.



Το χρονικό – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)για την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Νοτάρης από ομάδα κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε στο γραφείο του κ. Νοτάρη, μόλις είχε τελειώσει την προφορική εξέταση φοιτήτριας. Μάλιστα, ο καθηγητής δέχθηκε και απειλές για την ζωή του. «Εάν ξανακάνεις οτιδήποτε θα σε σκοτώσουμε», του είπε ένα μέλος της ομάδας όταν τελείωσε η επίθεση και λίγο πριν αποχωρήσουν από το γραφείο.



Περιγράφοντας την επίθεση ο κ. Νοτάρης είπε:

«Άνοιξε βίαια η πόρτα και εμφανίστηκε ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων. Ξαφνιαστήκαμε και οι δύο από την εισβολή, αλλά προσπάθησα να “μετριάσω” την κατάσταση. Τι να θέλουν; “Αυτό (εννοείται που συμβαίνει) γιατί φέρνεις τους μπάτσους στο πανεπιστήμιο και κυνηγάς εργαζόμενους” μου είπε ένας.

Και αμέσως άρχισε η επίθεση. Ένας κρατούσε ένα δοχείο με κόκκινη μπογιά, άλλοι είχαν αυγά στα χέρια. Εκείνος με τη μπογιά την εκσφενδόνιζε σε όλο τον χώρο. Οι άλλοι πετούσαν τα αυγά. Η φοιτήτρια ήταν έντρομη.

Όταν τελείωσαν τα “πυρομαχικά”, άρχισαν να διαλύουν το γραφείο. Έσπασαν υπολογιστές, οθόνες, πέταξαν τα χαρτιά κάτω.

Στο τέλος, μια κοπέλα της ομάδας μού είπε “εάν ξανακάνεις οτιδήποτε θα σε σκοτώσουμε”. Ήταν ένα επεισόδιο τρομακτικό, γιατί όταν βλέπεις ξαφνικά αυτούς τους αγνώστους μπροστά σου δεν μπορείς να γνωρίζεις τις προθέσεις τους. Επίσης δεν γνωρίζεις το ποιόν τους. Εγώ ανησυχούσα και για τη φοιτήτρια», ανέφερε ο καθηγητής στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο καθηγητής εκτιμά πως η επίθεση έγινε για την στάση του στην κατάληψη κυλικείου και δύο κενών χώρων σε κοινόχρηστο αίθριο που ο ίδιος θέλει να «απελευθερώσει«. Την ίδια μέρα έγινε επίθεση και στη γραμματέα των τομέων του τμήματος με αποτέλεσμα την Τετάρτη και την Πέμπτη να γίνει αποχή από τα μαθήματα.

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε το τμήμα Μαθηματικών

Μετά τα απαράδεκτα περιστατικά της εισβολής και επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών και της θρασύδειλης επίθεσης στη γραμματέα των Τομέων, τα οποία έλαβαν χώρα την Παρασκευή 14/2, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αποφάσισαν να προβούν σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 19/2 και την Πέμπτη 20/2. Η συμβολική αυτή κίνηση έχει ως στόχο την ανάδειξη των σοβαρότατων ζητημάτων του ελλείμματος ασφάλειας και της δυσχερούς κατάστασης των υποδομών του Μαθηματικού Τμήματος, γεγονότα που υποβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και τις συνθήκες φοίτησης των φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τί λέτε μωρέ;;;;;; Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε;;;;;;;;;;;;
    Για τήν ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ 57 ανθρώπων
    τι Ζητησε ;;;;;;;;;;; Νά συλληφθούν όι γονείς Τους γιατί ταράζουν τίς ήρεμες ημέρες τού Τσιταχ καί τών παρατρεχαμενων βοηθών της Δολοφονίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This