Καθοδηγούμενη από το αίσθημα του πανικού και της τρομολαγνείας προχωρά η κυβέρνηση όσον αφορά τις κοινωνικές και αντιπολιτευτικές αντιδράσεις για την υπόθεση των Τεμπών.
Τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να περάσουν στην αντεπίθεση, προβαίνοντας σε εξοργιστικές δηλώσεις, σε στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, ακόμα και των συγγενών των θυμάτων.
Με σαφή στόχο να σπείρει διχασμό και φόβο, το κυβερνών κόμμα προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου που έχουν ήδη εξαγγελθεί σε περίπου 250 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (σ.σ. δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα με τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί εντός κι εκτός συνόρων).
- Ο χάρτης των συγκεντρώσεων:
:
Διαρροές από Μαξίμου
Το στίγμα δόθηκε, άλλωστε, με σαφήνεια από διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «συγκρουστεί με τις θεωρίες συνωμοσίας» για τα Τέμπη, καλώντας στη «μάχη» όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο και με φόντο πάντα την 28η Φεβρουαρίου, το αφήγημα της «αποσταθεροποίησης» έχει ανασυρθεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο αόρατος εσωτερικός εχθρός που απειλεί να ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε η νέα κυβερνητική καραμέλα.
Προς αυτή την κατεύθυνση και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και έφτασε στο σημείο να αναφωνήσει ότι «όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν θέλει να προχωρήσει η δίκη για να ανεβαίνουν τα ποσοστά της».
Το νέο παραλήρημα του κ. Γεωργιάδη είχε και έντονο άρωμα κινδυνολογίας, καθώς ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε τις ημέρες του 2015, τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες.
Τρικυμία εν κρανίω
Τις δηλώσεις τρικυμία εν κρανίω του υπουργού Υγείας έσπευσε να μαζέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί όπως εκείνος επιθυμεί», διευκρινίζοντας πως «ο κ. Γεωργιάδης εννοούσε “όποιος πάει στο συλλαλητήριο δίνει δυνατότητα στην Κωνσταντοπούλου να το καπηλευτεί”».
Τον δικό του αγώνα συνεχίζει και ο έτερος υπουργός που έχει αναλάβει τον ρόλο του κυβερνητικού «πολιορκητικού κριού». Ο λόγος για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος με ύφος αφ’ υψηλού μάς εξήγησε ότι «ο κόσμος αλλάζει με συγκλονιστικό τρόπο. Εχουν ανοίξει τεράστια ζητήματα, ευρωπαϊκή άμυνα, ευρωπαϊκός στρατός, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, Ουκρανία, ευρωπαϊκή ενέργεια, αμυντικές δαπάνες, ζητήματα ανταγωνιστικότητας, οι δασμοί του Τραμπ, συγκλονιστικά ζητήματα. Στην Ελλάδα επί 20 ημέρες συζητάμε τα Τέμπη».
Ο υπουργός Επικρατείας δεν σταμάτησε, χαρακτηρίζοντας «μικρό θέμα» τα Τέμπη σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Πλακιά, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας:
Οι καλλιτέχνες «σιωπούν» για τη μαύρη επέτειο
Πάνδημη θα είναι η συμμετοχή στο εθνικό πένθος της συμπλήρωσης δύο ετών από την τραγωδία των Τεμπών. Εκτός από τον απλό κόσμο που ετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις, τις μαζικές απεργίες, με τις οποίες θα νεκρώσουν τα πάντα, έρχεται τώρα και ο κόσμος της διασκέδασης να δηλώσει τη συμμετοχή του με εντυπωσιακό τρόπο.
Τα νυχτερινά κέντρα κατεβάζουν ρολά τη «Μεγάλη Παρασκευή των Τεμπών».
Η Άννα Βίσση, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Χρήστος Μάστορας, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Σαμπάνης και πολλοί ακόμη δημοφιλείς καλλιτέχνες αποφάσισαν να «σιωπήσουν» στις 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Πρόκειται για την ημέρα κατά την οποία θα παραλύσει όλη η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στα τρένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, φοιτητές, μαθητές και πολλοί άλλοι φορείς.
Παράλληλα προγραμματίζονται μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και σε πολλές άλλες πόλεις εντός και εκτός συνόρων, όπου υπάρχουν Έλληνες. Συγκεντρώσεις ανθρώπων που ζητούν να μην υπάρξει συγκάλυψη στην πολύκροτη υπόθεση, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην πυραμίδα της κοινωνίας μας.

Παράλληλα ακυρώνονται οι προγραμματισμένες συναυλίες των καλλιτεχνών Πάνου Μουζουράκη και Ηλία Καμπακάκη, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στην Ξάνθη, στο πλαίσιο του καρναβαλιού.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ξάνθης, η απόφαση αυτή ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των καλλιτεχνών ως ένδειξη σεβασμού στην ημέρα μνήμης των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών.
Επίσης, πολλά θέατρα ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο ότι θα παραμείνουν κλειστά. Από τα πρώτα νυχτερινά κέντρα που ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τη λειτουργία τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου ήταν το Hotel Ermou, στο οποίο τραγουδά η Αννα Βίσση. «Δύο χρόνια μετά τιμάμε τη μνήμη τους και στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες και στους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανάρτηση – ανακοίνωση στα social media, την οποία αναδημοσίευσε και η «απόλυτη» σταρ.
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και άλλες επιχειρήσεις που φιλοξενούν μουσικά σχήματα. «Δύο χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο του δυστυχήματος στα Τέμπη συμβάλλουμε και εμείς με τη σιωπή μας στο εθνικό μας πένθος, αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα και στις οικογένειές τους. Δεν θα σας ξεχάσουμε» γράφτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αυτοκίνησης, όπου συμπράττουν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς.
Ο κατάλογος των ακυρώσεων είναι μακρύς και οι σχετικές ανακοινώσεις πολλές. Πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»
Δείτε επίσης:
- Ο Κομανέντσι της Πολιτικής σε νέες κυβιστήσεις
- Αδιανόητη κίνηση με άρωμα προβοκάτσιας παραμονή της συγκέντρωσης της 28ης Φεβρουαρίου
- Φοιτητές τίμησαν τα θύματα στον τόπο του εγκλήματος στα Τέμπη – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- «Σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα είναι στη χειρότερη κατάσταση»
- Το ChatGPT για τα Τέμπη
- «Πάγωσε» η Μαρία Αναστασοπούλου στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής!
- Ζητάτε και θα σας δοθεί: Μετά τα βίντεο κατέφθασαν και τα πορίσματα για τα Τέμπη!
- «Η Κόζα Νόστρα της Ιταλίας τα βρήκε με την Κόζα Νόστρα της Ελλάδας για να κουκουλώσουν το έγκλημα των Τεμπών»
- Πρύτανης προπαγάνδας στο πλευρό του Κυριάκου
- Απατσίδης κατά ιατροδικαστών για Τέμπη: «Δεν ζήτησαν τοξικολογικές, κάποιοι θα ήταν φυλακή, ευθύνες Φλωρίδη»
- Βυθίστηκε στην οργή ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ζωντανή μετάδοση!
- «Δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πλειοψηφίας»
- Περί συμψηφισμών και Δικαιοσύνης
- Σχέδιο εξόντωσης της Μαρίας Καρυστιανού από τους ηλεκτρονικούς μαχητές του Μαξίμου
- Νέο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο για τα Τέμπη αμέσως μετά την σύγκρουση
- Και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν ανεβαίνει στην σκηνή για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
- Αφωνία στην κυβέρνηση για τον εντολέα του μπαζώματος
- Συγκλονίζει ο αδερφός της Αθηνάς Κατσάρα: «Έχω ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο»
- 28 Φεβρουαρίου: Όλοι στους δρόμους, έξω κουκούλες και κόμματα!
- Δάκρυα και θλίψη στην ονομασία βιβλιοθήκης Λυκείου των Γιαννιτσών σε «Ιφιγένεια Μήτσκα»
- Στοιχείο «βόμβα» από Κοκοτσάκη για την έκρηξη – Τι αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα της Hellenic Train
- ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28 Φεβρουαρίου! – Στάση εργασίας από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής
- Τέμπη 28η Φεβρουαρίου: Απεργία και στα τρένα – Η ανακοίνωση
- Ντροπή! Επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
- Τέμπη: Γονείς θυμάτων ζητούν από τον εφέτη ανακριτή την έκθεση κατάσχεσης των νέων βίντεο
- Κλείνουν και νυχτερινά κέντρα 28 Φεβρουαρίου – Kατεβαίνουν από τις πίστες για τα Τέμπη
- Βουλή: Πώς ο Μαρινάκης ξέχασε ότι και η ΝΔ πρόσβαλε τη μνήμη νεκρού μηχανοδηγού στα Τέμπη
- Καρυστιανού για δεύτερη χυδαία επίθεση Βορίδη: «Σπιλώνει τον αγώνα μας, το αίτημα μας είναι αξιακό και όχι κομματικό!»
- Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στα δικαστήρια της Λάρισας μετά το έγκλημα στα Τέμπη
- Στο σκαμνί για δύο κακουργήματα ο Μητσοτάκης για τα Τέμπη!
- Παρακράτος στήνει σκηνικό τρόμου για να ανακόψει τη λαϊκή οργή!
Όσα και να κάνουν έχουν τελειώσει. Αυτός ο κόσμος που θα κατέβει στις συγκεντρώσεις θα θυμίζει εποχές Χριστοδουλου για την Μακεδονία. Θα κατεβει με ελληνικές σημαίες. Γιατί θα διαμαρτυρηθει για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Όσοι κατεβούν με κομματικά σημαιάκια να ξέρουν από τώρα πως κάνουν μεγαλύτερο κακό στο κόμμα τους από όσο μπορούν να φανταστούν. Τέλος εποχής για μητσοτακηδες ανδρουλακηδες φαμελακηδες κασελακηδες και γενικώς σε γκρουπουσκουλα του συστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι την τελική δικαίωση!
Να επανέλθει το αίτημα των εθνικοποιήσεων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας που ιδιωτικοποιούνται προκειμένου να εμπορευματοποιηθούν τα δημόσια αγαθά.
Διασφάλιση αξιοπρεπούς κατώτατου μισθού και σύνταξης από το Κράτος. Η επαναφορά τους στην προ του 2010 κατάσταση – ως ελάχιστη αποκατάσταση – πρέπει να μπει ΣΗΜΕΡΑ στις απαιτήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Κατάργηση του συνόλου των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων που υπονομεύουν τη ΖΩΗ του Λαού.
ΝΑ καθίσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι για το διαρκές έγκλημα της καταστροφής της Χώρας μας.
Ήρθε η ιστορική στιγμή να πάρουμε τη Ζωή μας πίσω!
ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.!!!
Αν πέσει έστω και ένα δακρυγόνο από την Αστυνομια σε μια συγκέντρωση με μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και παιδιά, την επόμενη μέρα πιο πολλοί και την επόμενη ακόμα πιο πολλοί. Ειρηνικά , χωρίς κόμματα μόνο με ελληνικές σημαίες. Ακούς Άδωνη … και ναι θα ήθελα να δω και ανθρώπους της ιεραρχίας υψηλόβαθμους … η θέση τους είναι με τον κόσμο και όχι με μια σκάρτη εξουσία.
Εγω δεν είχα σκοπό να παω. Μετά απο ολα αυτά όμως, θα παω. Αρκετά “κυριοι” της κυβέρνησης. Όσο προσπαθειτε να τρομοκρατησετε τον κόσμο, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο κόσμος δεν φοβάται!Ουτε υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία. Είστε φασιστοειδή και πρεπει να απαλλαγούμε από εσάς! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!
ΣΩΣΤΟΣ !!