Σύμφωνα με το εγχειρίδιο με τίτλο «Ιατροδικαστική διαχείριση μαζικών καταστροφών» του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «…περιχαρακώνεται η περιοχή και διασφαλίζεται η μη πρόσβαση ατόμων τα οποία δεν ανήκουν στις μονάδες αντιμετώπισης της καταστροφής (δημοσιογράφοι, άτομα τα οποία επιθυμούν να προσεγγίσουν το χώρο για λόγους περιέργειας κ.ά.). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφ’ ενός διευκολύνονται οι εργασίες των μονάδων αντιμετώπισης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάσωση ζώντων θυμάτων, και αφ’ ετέρου αποφεύγονται εξωτερικές, μη ελεγχόμενες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις των ευρημάτων στο χώρο. Ο χώρος φωτογραφίζεται ιδιαίτερα σχολαστικά και χαρτογραφείται η θέση όλων των ευρημάτων, των ζώντων θυμάτων και των πτωμάτων».
Όπως αναφέρει το ίδιο πανεπιστημιακό εγχειρίδιο «… όταν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στον τόπο του ατυχήματος ή έχει συμβεί έκρηξη, ο τοξικολογικός έλεγχος όλων των ατόμων − περιλαμβανομένων και των επιβατών − έχει καθοριστική σημασία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν εν ζωή όταν άρχισε η πυρκαγιά. Η ανεύρεση ανθρακυλαιμοσφαιρίνης καταδεικνύει ότι τα άτομα εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα. Παράλληλα, είναι δυνατόν να αναζητηθούν και να βρεθούν άλλες ουσίες-παράγωγα καύσης υλικών που ευρίσκονταν στο μέσο μεταφοράς (πλαστικών κ.ά.). Τα ευρήματα από την τοξικολογική εξέταση σε συνδυασμό με ευρήματα από τη νεκροτομή, όπως αιθάλη εντός της τραχείας και στοιχεία φλεγμονής στις αναπνευστικές οδούς, θα οδηγήσουν σε σχετικά ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά στην έναρξη της πυρκαγιάς, ενώ τα θύματα ήταν ζωντανά ή νεκρά».
Τι από τα παραπάνω έπραξε η ομάδα των ιατροδικαστών της Λάρισας – με επικεφαλής την κυρία Ρουμπίνη Λεονταρή και με την παρουσία του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικολάου Καρακούκη – που συμμετείχε στη διερεύνηση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη; ΟΥΔΕΝ! Ούτε στο χώρο του δυστυχήματος μετέβησαν οι ιατροδικαστές, όπως είχαν υποχρέωση, ούτε τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα διενήργησαν. Αρκέστηκαν απλώς να κάνουν λόγο στις copy-paste εκθέσεις τους για την απανθράκωση που διαπίστωσαν σε 27 από τις 56 σορούς που εξέτασαν…
Ενώ λοιπόν είναι προφανές ότι ενήργησαν με δόλο προκειμένου να μην διαπιστωθεί η πραγματική αιτία της ανάφλεξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους. Γιατί άραγε; Μήπως για να μην αποκαλυφθεί ποιος τους έδωσε εντολή να παραβούν τα καθήκοντά τους;
Οργανωμένο έγκλημα από τόν μεγάλο ηγέτη