Μεσσηνία: Σπείρα Ρομά που ρήμαξε την Καλαμάτα «άκουγε» μέσω ασυρμάτου την Αστυνομία

Στη θέα των αστυνομικών και στο σήμα που τους έκαναν, όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν

Must Read

Οργανωμένοι για τη διάπραξη κλοπών ήταν τρεις Ρομά που τυχαία έπεσαν σε έλεγχο της Αστυνομίας και αποκαλύφθηκε η δράση τους στην Μεσσηνία.

Εκτός από διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και σκούφους, είχαν και ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις κινήσεις και τους ελέγχους της Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταδίωξη

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 29χρονος Ρομά και επέβαιναν ένας 24χρονος και ένας 35χρονος Ρομά, βρέθηκε στην περιοχή της Αιθαίας μπροστά σε έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος. Ο οδηγός στη θέα των αστυνομικών και στο σήμα που τους έκαναν, όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει και άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς. Αυτό, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να πέσει πάνω σε μάντρα και να ακινητοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί που τους ακολουθούσαν κατάφεραν να συλλάβουν τον 24χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε της σύλληψης, ενώ ο 29χρονος οδηγός και ο 35χρονος συνεπιβάτης κατάφεραν να διαφύγουν.

Κλοπές στην Μεσσηνία

Από την προανάκριση στη συνέχεια προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν τοποθετηθεί στο όχημα είχαν κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου του 2024 έως 20 Φεβρουαρίου του 2025 από το Περδικονέρι του Δήμου Τριφυλίας.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, που σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων διαπίστωσαν ότι οι τρεις Ρομά στις 10 Φεβρουαρίου είχαν διαπράξει κλοπές σε σπίτια στους Γαργαλιάνους και στη Χώρα.

Ειδικότερα, στους Γαργαλιάνους το απόγευμα εκείνης της μέρας, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, παραβίασαν παράθυρο του σπιτιού και αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και 500 ευρώ. Την ίδια ημερομηνία, βραδινές ώρες, παραβίασαν πάλι παράθυρο σπιτιού στη Χώρα και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά, απροσδιόριστης αξίας.

Στην κατοχή του 24χρονου Ρομά και στο όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια, ένα υφασμάτινο περιλαίμιο, ένα καπέλο, ένας φακός, δυο φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο, οι δύο κανονικές πινακίδες του αυτοκινήτου που οδηγούσαν και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ. Φυσικά κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τους δε ασυρμάτους χρησιμοποιούσαν τόσο για τη μεταξύ τους επικοινωνία όσο και για να παρακολουθούν τη συχνότητα τη Αστυνομίας και να αποφεύγουν τους ελέγχους.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This