Δύναμη έδωσαν στις οικογένειες των 57 θυμάτων των Τεμπών οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν χθες, Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Buongiorno» του Mega o Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ήταν απερίγραπτο αυτό που νιώσαμε. Περιμέναμε ότι θα βγουν εκατομμύρια, όπως και την προηγούμενη φορά. Αυτό που με συγκλόνισε ήταν που είδα μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ανθρώπους, με αμαξίδια, να είναι παντού. Είδαμε το βράδυ τις εικόνες από όλο τον πλανήτη. Ήταν συγκλονιστικό και παίρνουμε μεγαλύτερη ορμή πλέον. Είμαστε όλοι μαζί. Πήραμε περισσότερη δύναμη. Έχουμε εκατομμύρια κόσμου μαζί μας και θα το πετύχουμε. Ήμασταν μόνο οι οικογένειες, μόνο οι γονείς και πλέον είμαστε εκατομμύρια, αυτό τα λέει όλα».
Ο αντιπρόεδρος του Σύλλογου Συγγενών Θυμάτων αναφέρθηκε και στην στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Φεύγοντας στο στενό πίσω από το ξενοδοχείο, κόντευε να ποδοπατηθεί κόσμος. Αν ποδοπατούσαν κόσμο, θα μιλούσαμε για εκατοντάδες νεκρούς. Στο στενό πίσω από το ξενοδοχείο έριχναν δακρυγόνα. Κυνηγούσαν ανθρώπους που δεν τους έφταιγαν σε τίποτα και τους βαρούσαν, το είδα με τα μάτια μου. Πήγαμε να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και μας έκαψαν τα πνευμόνια 100 μέτρα από τη Βουλή», κατέληξε.
Δείτε επίσης:
Τέμπη: Όταν η ΝΔ χλεύαζε τους συγγενείς των θυμάτων
Επιζήσασα Τεμπών: «Ο κόσμος εξαγριώθηκε, έχω θυμό, μόνο αν δικαιωθούν οι νεκροί θα ησυχάσουμε»
Η επόμενη μέρα: Εκκωφαντικό το μήνυμα των πολιτών για δικαιοσύνη για τα Τέμπη!
Απονομιμοποιημένη κυβέρνηση στα μάτια του ελληνικού λαού
Μιλας για τα ΜΑΤ τα μικρα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που στηριζουν τα μεγαλα καθαρματα την ΝΔ.
Το παρακράτος και οι γνωστοί – άγνωστοι ήταν,είναι και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να χρησιμοποιούνται πάντα όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από την οργή και τον θυμό που νιώθει η κοινωνία. Χθες λοιπόν είδαμε την παθητική στάση της αστυνομίας απέναντι στους κουκουλοφόρους που έσπαζαν και έκαιγαν ανενόχλητοι,εν αντίθεση με την στάση της αστυνομίας και πάλι απέναντι στους διαδηλωτές όταν απλά ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και με τα χέρια σηκωμένα φτάνοντας έξω από το κτίριο της Βουλής. Αλλά χθές ήταν μια μεγάλη νίκη του κόσμου απέναντι στον ανύπαρκτο κυβερνητικό θίασο.
Κύριε Ασλανιδη αυτό το παρακράτος είναι υπεύθυνο που ποτέ σαν λαός δεν μεγαλουργησαμε. Δεν πρόκειται ποτέ να σας σεβαστούν. Δεν σέβονται τίποτα , δεν πιστεύουν σε τίποτα παρά μόνο στην εξουσία και στο χρήμα. Είναι η πάστα τους τέτοια που περνάει από γενιά σε γενιά. Αν αφήσουν αυτόν τον λαό να σηκώσει κεφάλι ξέρουν ότι θα πέσει το δικό τους. Όταν τους ακούτε να μιλάνε για εμφύλιο καταλαβαίνετε μέχρι που θα το φτάσουν. Φυσικά τα αφεντικά είναι που κάνουν κουμάντο , τους ανήκουν όλα και έχουν παγιωμένη την αντίληψη ότι τους ανήκουν και ζωές μας. Καλή δύναμη σε όλους σας ο αγώνας σας συνεχίζεται ,εμείς μόνο με την ελληνική σημαία πάντα δίπλα σας.