Νίκος Πλακιάς: «Κορίτσια μου θα ήσασταν υπερήφανες αν βλέπατε τους Έλληνες στους δρόμους»

Τι είπε για τα χθεσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια και το αίτημα πλέον όλης της Ελλάδας για δικαιοσύνη

Must Read

Συγκλονιστικός ήταν για ακόμη μια φορά ο Νίκος Πλακιάς ο οποίος έχασε στα Τέμπη, τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» εξέφρασε τα συναισθήματά του για τα χθεσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ξέρετε τι κατάλαβα χθες; Ότι και να μην τους κλείσουν στη φυλακή, μόνο και μόνο που βγήκαν στους δρόμους εκατομμύρια Έλληνες για τα παιδιά μας κερδίσαμε. Για μένα αυτό είναι αρκετό. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια εδώ. Ήταν μία ημέρα δύσκολη. Τέμπη, ένας αγώνας ατελείωτος. Είπα “δεν ξέρω κορίτσια μου αν θα σας δικαιώσω, αλλά σήμερα θα ήσασταν υπερήφανες αν βλέπατε όλους τους Έλληνες στους δρόμους”».

Σχετικά με την τραγωδία και όσα ακολούθησαν επεσήμανε:

«Δεν πείραξαν ποτέ κανέναν, δεν αδίκησαν κανέναν, δεν ακούμπησα κανέναν. Δυστυχώς η ζωή μέσα σε 12 λεπτά, όσο διήρκησε η διαδρομή δύο τρένων στην ίδια γραμμή, με πέταξε ξαφνικά στην άλλη άκρη.

Στην αρχή μας πλησίαζαν και λέγανε “παλεύετε για μία καλύτερη Ελλάδα” κι έλεγα ότι αυτό δεν το δέχομαι. Δεν μπορούμε εμείς οι γονείς να σηκώσουμε τον σταυρό τον δικό μας, θα σηκώσουμε όλη την Ελλάδα στους ώμους μας; Εμείς λέμε πως κάνουμε ένα αγώνα για δικαίωση, για να κλείσουμε τους υπαίτιους στη φυλακή.

Μετά από δύο χρόνια, βλέποντας τη νεολαία όλης της Ελλάδας, άλλαξα γνώμη. Λέω, αν είναι κάτι καλό να βγει από αυτό, ας μην μείνει κανένα παιδί χωρίς οξυγόνο, να μη βρεθούν γονείς να τρέχουν σε δικαστικά μέγαρα, αστυνομία και πυροσβεστική για να δικαιώσει το παιδί του.

Να το κάνει αυτό το κράτος δικαίου που μας διαφήμιζαν τόσο καιρό, το κράτος που κυβερνούν οι άριστοι. Το κράτος που πέταξε τα παιδιά μας 13 χιλιόμετρα μακριά.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ότι και να κάνουμε από εδώ και πέρα, πρέπει να το δώσουμε στα δικαστικά μέγαρα. Στα δικαστήρια, στις δίκες, εκεί πρέπει να αφοσιωθούμε εμείς. Όταν φτάσει η ώρα της δίκης, η δικαιοσύνη θα κρίνει με το ένα μάτι σε εσάς. Ένα μάτι η έδρα θα έχει σε εμάς κι ένα μάτι σε εσάς. Κι αν εκείνη την ημέρα θα δουν τον κόσμο έξω από το δικαστικό μέγαρο, να είστε σίγουροι ότι θα κλείσουν πολύ κόσμο φυλακή».

Δείτε τις δηλώσεις του:



Δείτε επίσης:

Καταπέλτης ο Παύλος Ασλανίδης για ΕΛΑΣ: «Πήγαμε να δώσουμε οξυγόνο και μας έκαψαν τα πνευμόνια»

Ο Νίκος Πλακιάς τα είπε όλα με μια φωτογραφία

ΟΣΕ Καλαμπάκας: Εκεί που αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τις κόρες τους το κάλεσμα της οικογένειας Πλακιά

Δημήτρης Πλακιάς για συγκεντρώσεις: «Ο κόσμος μάς πίστεψε, αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε»

Σε κλίμα οδύνης το μνημόσυνο στα Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Οι τάφοι των παιδιών μου είναι ακόμη ανοιχτοί»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This