Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Νοτιοανατολική Αττική – Έκλεβε σπίτια με λεία πάνω από 350.000 ευρώ

Συνελήφθησαν 4 μέλη και εξιχνιάστηκαν 24 υποθέσεις

Must Read

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες κυρίως σε περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν 4 μέλη της σπείρας και εξιχνιάστηκαν 24 υποθέσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

«Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαυρεωτικής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 25-2-2025 από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) –3- ημεδαποί, ηλικίας 32, 36 και 43 ετών, και 28χρονη μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί έκδοσης ταυτοτήτων. Αναζητούνται συνεργοί τους.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 25-2-2025 η 28χρονη από κοινού με τον 32χρονο και τον 36χρονο, αρχικά εισήλθαν σε οικία στην περιοχή του Ωρωπού και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Έπειτα εισήλθαν σε παρακείμενη οικία και αφού αφαίρεσαν κοσμήματα διέφυγαν με όχημα.

Ανωτέρω αστυνομικοί τους εντόπισαν λίγο αργότερα στην περιοχή του Ωρωπού και στο πλαίσιο έρευνας στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γάντια και μάσκες καθώς και τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαυρεωτικής, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους κινούμενοι με όχημα, κυρίως πρωινές ώρες, αφού επέλεγαν τις οικίες- στόχους τους, αναζητώντας κυρίως μονοκατοικίες, και έχοντας προσχεδιάσει τον τρόπο δράσης τους, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρήση γαντιών και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Στη συνέχεια μετέβαιναν στην οικία του 43χρονου, στον οποίο μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο επακόλουθης έρευνας στην οικία και στην κατοχή του 43χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν κοσμήματα και το χρηματικό των -550- ευρώ. Κατασχέθηκαν επιπλέον τα -2- επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -22- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από οικίες στις περιοχές του Λαυρίου, του Σαρωνικού, της Ραφήνας και του Διονύσου.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Πηγή φωτό: ΕΛ.ΑΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This