Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και της σχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές γυμνασίων της Χίου.
Το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και τραγούδησαν κατά των δύο φαινομένων που ταλαιπωρούν πολλά μέλη της σχολικής κοινότητας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που ήταν η 6η Μαρτίου.
«Τα γυμνάσια της Χίου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του νησιού για να δώσουν το δικό τους μήνυμα με ένα τραγούδι. Πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς για την εξάλειψη της βίας και κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει το φαινόμενο μόνο του», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Δέσποινα Μουτάφη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
«Τα παιδιά που πέφτουν θύμα εκφοβισμού πρέπει να μιλάνε είτε στους γονείς, είτε στους καθηγητές» ανέφεραν οι μαθητές σχολείων.
(πηγή φωτογραφιών alithia.gr)