Θύμα σοβαρού τροχαίου έπεσε ένα αγοράκι ηλικίας μόλις τριών ετών στη Λάρισα, το οποίο παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφαλάκι του και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, το παιδάκι «πρέπει να είχε άγιο», καθώς, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στις εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη, «νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν χρειάζεται κάποια χειρουργική επέμβαση», παρά το γεγονός ότι, όταν διακομίστηκε χθες Σάββατο στο νοσοκομείο, «ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση». «Ήταν αιμοδυναμικά ασταθές. Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη να το κρατήσουν στη ζωή, το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα δε με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή, με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας του, καθώς θα επιχειρήσουν να το ξυπνήσουν. «Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν. Λάρισας, ο μικρός ασθενής Γ.Α. 3 ετών και 3 μηνών φέρει σοβαρή κλειστή κρανιοεγκεφαλική και καρανιοπροσωπική κάκωση, και ελαφριάς βαρύτητας κάκωση θώρακα συνεπεία παράσυρσης από ΙΧ αυτοκίνητο. Μετά την αναζωογόνηση και την σταθεροποίησή του στο ΓΝΛ διακομίσθηκε διασωληνωμένος υπό καταστολή και ινότροπη υποστήριξη στη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του ΠΓΝΛ στις 18:20 της 08/03/2025. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος υπό μηχανικό αερισμό, καταστολή και λοιπή υποστηρικτική αγωγή. Εξακολουθεί να λαμβάνει ήπια ινότροπη υποστήριξη και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή», αναφέρει συγκεκριμένα η διοίκηση του νοσοκομείου στην ανακοίνωσή της.
Όσον αφορά στον 22χρονο που οδηγούσε το «μοιραίο» όχημα, συνελήφθη μεν από αστυνομικούς της Τροχαίας Λάρισας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, όταν είδε ξαφνικά το παιδί να πετάγεται μπροστά του, που δεν πρόλαβε καν να φρενάρει.
Πλέον, αστυνομικοί εξετάζουν το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της παράσυρσης καρέ-καρέ για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Χαραυγή της Λάρισας, καθώς επίσης και την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το όχημα.
- Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το συμβάν: