Ολοκληρώθηκαν οι διμερείς συναντήσεις του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό στη Γενεύη

Must Read

Ολοκληρώθηκαν οι διμερείς συναντήσεις του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών για το Κυπριακό. Σε λίγο ξεκινά η πενταμερής στο Παλάτι των Εθνών, την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15:00. Στην άτυπη συζήτηση συμμετέχουν οι επικεφαλής των πέντε αντιπροσωπειών και ακόμη τέσσερα μέλη από την κάθε αντιπροσωπεία.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Στίβεν Ντόιτι. Στη συνέχεια, ο κ. Γκουτέρες είχε διμερή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00 (τοπική ώρα). Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και τέλος με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, παρ’ όλο που οι προσδοκίες είναι χαμηλές, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μία συζήτηση εν εξελίξει, η οποία «πραγματοποιείται με προσωπική πρωτοβουλία του γγ του ΟΗΕ».

Είναι εμφανές ότι οι δύο πλευρές ξεκινούν από εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, όμως είναι θετικό ότι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι κάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων παρ’ όλο που είχαν πει ότι δεν θα το κάνουν αν δεν γινόταν αποδεκτό το πλαίσιο να εκκινήσει από τη λύση των δύο κρατών.

Ακόμα, είναι πιθανό ο γγ του ΟΗΕ να θέσει στο τραπέζι ένα πλαίσιο συνέχισης της διαδικασίας των συζητήσεων, ίσως και με μία νέα άτυπη πενταμερή με διευρευμένη σύνθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This