Σε μια συγκινητική τελετή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος τίμησε την μνήμη της φοιτήτριάς του Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη δίνοντας το όνομα της σε αμφιθέατρο. Παράλληλα, δημιουργήθηκε υποτροφία προς τιμή της νεαρής.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης Σταμάτης Αγγελόπουλος, η αίθουσα «Αλέξανδρος» όπου έγινε και η εκδήλωση θα μετονομαστεί σε «Μάρθης Ψαροπούλου». «Οι νεκροί φοιτητές δεν φεύγουν από το πανεπιστήμιο, υπάρχουν στους χώρους και μας καθοδηγούν και εμείς οφείλουμε να τους ακούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.
Το παρών στην τελετή έδωσαν οι γονείς της κοπέλας, Μαρία Καρυστιανού και Αντώνης Ψαρόπουλος οι οποίοι έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. με το κοινό να τους υποδέχεται με χειροκροτήματα στο κατάμεστο αμφιθέατρο.
Μάλιστα, ο πρώτος φοιτητής που έλαβε την υποτροφία, Στέφανος Αλεξιάδης,στο τμήμα αγωγής και φροντίδας, στην πρώιμη ηλικία δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη. Δεν είναι μια στιγμή για να θυμόμαστε τη Μάρθη. Είναι μια στιγμή για να αναλογιστούμε την προσωπική της αξία, τη δύναμη της ύπαρξής της, ακόμη και δεν αν πρόλαβε να πραγματοποιήσει όλα όσα είχε ονειρευτεί».
Στο πλαίσιο της τελετής ο μουσικός σύλλογος φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου τραγούδησαν τρία τραγούδια στη μνήμη των θυμάτων.
«Οι άνθρωποι των Τεμπών δεν είναι απλώς νούμερα, είναι η ζωή μας»
Δάκρυα και ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ομιλία της παιδικής φίλης της Μάρθης, η οποία μίλησε για την αδικοχαμένη κοπέλα με «σπασμένη» φωνή.
«Είμαι η Γιολάντα και είμαι φίλη της Μάρθη. Νιώθω την ύψιστη τιμή που οι γονείς της Μάρθης επίλεξαν να είμαι εγώ αυτή που θα περιγράψει το πώς ήταν η Μάρθη. Ευχαριστώ τη Μάρθη για πολλά που μου έμαθε, κυρίως για την ειλικρινή έννοια της φιλίας. Η Μάρθη με αγαπούσε για αυτό που είμαι και ποτέ δεν προσπάθησε να αλλάξει κανέναν.
Τελευταία φορά την είδα στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023, νιώθω ότι με αποχαιρέτισε με τον δικό της τρόπο. Ήταν πολύ όμορφη, ανάλαφρη σαν αερικό. Διάβαζε για τη σχολή της, στόχους. Οι άνθρωποι των Τεμπών δεν είναι απλώς νούμερα, είναι η ζωή μας. Μαρθούλα μου σε σκέφτομαι και σε αγαπάω πολύ. Θέλω να σε θυμάμαι όπως σε γνώρισα, σε γιορτάζω και σε μνημονεύω, παρά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, θα σε ξαναβρώ. Μέχρι τότε, ξεκουράσου».
Δείτε επίσης:
Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Θα διερευνήσουμε και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας»
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συγγενείς των θυμάτων
Εξώδικο Καρυστιανού σε Προανακριτική: Μην τολμήσετε να μην ερευνήσετε