Μετά την καταδικαστική απόφαση σε δις ισόβια της Ρούλας Πισπιρίγκου και τη μεταφορά της στις φυλακές Κορυδαλλού, η ίδια σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγκρατουμένων της, έσπαγε πράγματα, απειλούσε και έβριζε τους δικαστές! Μάλιστα, η ίδια διαμένει στο ίδιο κελί με τη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου από την Κρήτη.
«Είμαι αθώα»
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πισπιρίγκου πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές της Θήβας, ωστόσο αναμένεται να ζητήσει την παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού επικαλούμενη λόγους υγείας. Την ίδια ώρα, επιστρέφοντας στο κελί της στον Κορυδαλλό είχε έναν έντονο διάλογο με συγκρατούμενες της, οι οποίες μόλις είχαν πληροφορηθεί για την απόφαση του δικαστηρίου. Όταν περπατούσε στον διάδρομο οι συγκρατούμενές της τη ρώτησαν «πότε θα φύγεις από εδώ να πας στη Θήβα» και εκείνη απάντησε «Με μπλέξανε. Είμαι αθώα».
Σε αναστολή καθηκόντων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, τρεις ιατροδικαστές
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της χώρας, αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων των τριών κρατικών ιατροδικαστών που περιλαμβάνονται στη λίστα των πέντε ελεγχόμενων ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης. Πρόκειται για τις δύο ιατροδικαστές που υπέγραψαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο νεκρά παιδιά της κατηγορούμενης, τη Μαλένα και την Ίριδα, αποδίδοντας τους αιφνίδιους θανάτους τους σε παθολογικά αίτια και ο τρίτος διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου και που και αυτός είχε γνωμοδοτήσει για θανάτους λόγω παθολογικών προβλημάτων. Με δεδομένο λοιπόν ότι εχθές το δικαστήριο, με την απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους αυτούς τους ισχυρισμούς και ότι απόφάσισε να ζητήσει από την εισαγγελική αρχή έρευνα για τους πέντε για ψευδομαρτυρία, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναστέλλει την εργασία των τριών εκ των πέντε, που είναι κρατικοί ιατροδικαστές και συγκεκριμένα των Χριστίνας Τσάκωνα, Αγγελικής Τσιόλα και Σωκράτη Τσαντίρη. έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Διαβάστε ακόμα:
«Γυαλιά καρφιά» τα έκανε στο κελί η Πισπιρίγκου μετά την απόφαση!