Με αγωνία παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, δύο ημέρες μετά την καταδίκη της σε δις ισόβια, για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στις φυλακές από εκείνη στη δικαστική αίθουσα, καθώς φέρεται όταν επέστρεψε στο κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, να ήταν σε έξαλλη κατάσταση, κάτι ωστόσο που η δικηγόρος της, Βάσω Πανταζή, διαψεύδει.
«Η κα Πισπιρίγκου δεν έχει συγκρατούμενη, είναι μόνη της στο κελί. Επικοινώνησα εγώ προσωπικά η ίδια με το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και μου διαψεύστηκε ότι υπάρχει περιστατικό, ότι έσπασε πράγματα, κοπάναγε τοίχους κάτι τέτοια διάβαζα, και ότι γενικώς ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Δεν υπάρχουν τίποτα από αυτά», ανέφερε η δικηγόρος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:
«Δεν είναι καθόλου ψυχρή, είναι μία πολύ πονεμένη γυναίκα, ένα πλάσμα το οποίο θρηνεί μέσα στη φυλακή. Μην κρίνεται από αυτό που βλέπετε στη δικαστική αίθουσα. (…) Εγώ, το πλάσμα που είδα και συνάντησα στις φυλακές, με τις εικόνες που είχα μέχρι να ασχοληθώ με την υπόθεσή της, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Κρατήστε αυτό που σας λέω και θα το δούμε και στην πορεία».
«Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης»
Στη συνέχεια η κ. Πανταζή δεν δίστασε να σχολιάσει την ποινή της 36χρονης. «Η ποινή είναι τρις ισόβια, εκτιτέα 25. Στόχος μας στο Εφετείο δεν είναι να πάμε και να ακούσουμε μια άλλη ποινή, αλλά να αθωωθεί. Για μένα το κομβικό σημείο αυτής της υπόθεσης και αυτό θα δουλέψουμε και θα παλέψουμε, είναι να δούμε πώς αλλάξαν οι καταθέσεις των ιατροδικαστών – επιστημόνων που εξαρχής μιλούσαν και κάναν λόγο για παθολογικά αίτια θανάτου των παιδιών και μετά μιλήσαν για εγκληματική ενέργεια», επεσήμανε και συμπλήρωσε:
«Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης. Για μένα, πολύ σημαντικό το ότι είναι ομόφωνη και θα πρέπει να κάτσω να μελετήσω το σκεπτικό όταν πλέον καθαρογραφεί, αλλά προσωπικά έχω παραστεί σε παμπολλές δίκες όπου έχουν ανατραπεί ομόφωνες καταδίκες».
«Υπάρχει θέμα σίγουρα»
Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης έκανε λόγο για το ζήτημα των ιατροδικαστών, που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα.
«Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την εξέλιξη της υπόθεσης σχετικά με τους συναδέλφους, γιατί βάλλεται ο κλάδος και φυσικά η αξιοπιστία της επιστήμης», υποστήριξε ο ιατροδικαστής κα συνέχισε:
«Υπάρχει θέμα σίγουρα, αυτό όμως πρέπει να το δουν τα υπεύθυνα όργανα και πώς μπορούν να βοηθήσουν σε όλη αυτήν την κατάσταση. Δεν γίνεται να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι πάντως. Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι συνάδελφοι».
Δείτε επίσης:
- Σε αναστολή καθηκόντων οι ιατροδικαστές της υπόθεσης Πισπιρίγκου – Παραπέμπονται στον Εισαγγελέα
- Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: «Η Τζωρτζίνα θα ζούσε αν οι ιατροδικαστές δεν έκλειναν τα μάτια»
- Έρευνα για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση Πισπιρίγκου: «Τρεις διαφορετικές απόψεις που αναφέρονται σε διαφορετικά πράγματα»