Αγρίνιο: Συνεχίστηκε η δίκη του βιαστή – ιερέα με μάρτυρα υπεράσπισης την μητέρα των δύο κοριτσιών

Αναγκάζονται να αφηγηθούν και πάλι όλα όσα έζησαν στο κοινόβιο – κολαστήριο που είχε δημιουργήσει ο ιερέας

Must Read

Άλλη μια δύσκολη ημέρα έζησαν σήμερα Δευτέρα 24 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αγρινίου, τα τρία κορίτσια που μήνυσαν τον ιερέα για βιασμό και ασέλγεια καθώς και πορνογραφικό υλικό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά από διακοπή λόγω ωραρίου με την κατάθεση μαρτύρων. Σήμερα κατέθεσαν οι πατεράδες των κοριτσιών, καθώς και άλλοι μάρτυρες κατηγορίας και στην συνέχεια πήραν σειρά οι μάρτυρες υπεράσπισης του ιερέα. Εκείνο που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης ήταν και η μητέρα των δύο κοριτσιών που θέλησε να υπερασπιστεί τον ιερέα παρά το γεγονός ότι οι αποδείξεις για τις πράξεις του παπά στα ανήλικα τότε κορίτσια ήταν φανερές τουλάχιστον στο πρωτόδικο Δικαστήριο που τον καταδίκασε σε 27 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω γυναίκα στα περισσότερα για τα οποία ερωτήθηκε απάντησε ότι δεν θυμόταν ή δεν γνώριζε, ενώ υποστήριξε ότι αν είχαν συμβεί οι βιασμοί οι κόρες της θα της το είχαν εκμυστηρευτεί καθώς η σχέση τους ήταν πολύ καλή. Βέβαια στο πρωτόδικο Δικαστήριο το ένα κορίτσι είχε καταθέσει ότι είχε κάνει αναφορά στην μητέρα της για τις απαράδεκτες αυτές πράξεις του παπά αλλά εκείνη δεν την πίστεψε. Φαίνεται ότι ακόμα έχει την ίδια άποψη σύμφωνα με την κατάθεσή της και παρά το γεγονός ότι τόσο η δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας Κατερίνα Κιτσάκη όσο και η Έδρα της έδειξαν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Το ένα από τα τρία κορίτσια δεν μπόρεσε να αντέξει όλη αυτή την ένταση και την πίεση από τα όσα άκουγε από τους υπερασπιστές του παπά και λιποθύμησε. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού συνήλθε μπήκε και πάλι στην αίθουσα προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια την μητέρα της.

Έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου, βρίσκονταν οι συγγενείς και οι φίλοι των κοριτσιών, καθώς και σήμερα η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η δεύτερη σύζυγος του πατέρα των δυο κοριτσιών ήταν αυτή που είχε ανοικτή την αγκαλιά της και συμπαραστάθηκε στις κοπέλες, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι επώδυνη για τις τρεις κοπέλες που είναι οι μηνύτριες σε αυτή την δίκη αλλά και για τις άλλες δυο, που μήνυσαν αργότερα τον παπά και η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Αναγκάζονται να αφηγηθούν και πάλι όλα όσα έζησαν στο κοινόβιο – κολαστήριο που είχε δημιουργήσει ο ιερέας και είχαν αναγκαστεί να ζήσουν όταν ήταν ανήλικες επειδή αυτό επέλεξαν οι μητέρες τους.

Περιέγραψαν και πάλι τα όσα βίωσαν από την τρυφερή παιδική τους ηλικία με τον παπά να έχει καταφέρει να χειραγωγήσει τα παιδιά τα οποία δεν είχαν διέξοδο. Μάλιστα στις προσπάθειες που έκαναν οι πατεράδες των κοριτσιών για να τα βγάλουν από τον εφιάλτη έπεσαν στο κενό καθώς συναντούσαν απέναντί τους τοίχο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν τα γνώριζαν καθώς τα κορίτσια είχαν πειστεί από τον παπά ότι δεν πρέπει να τα αποκαλύψουν. Μάλιστα ούτε μεταξύ τους δεν συζητούσαν για τις αποτρόπαιες πράξεις του παπά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα αποκαλύφθηκε -σύμφωνα με την ιστοσελίδα aixmi-news.gr- όταν η μεγαλύτερη κοπέλα έφυγε από τον χώρο για να πάει να σπουδάσει σε άλλη πόλη, ενώ τα μικρότερα παρέμεναν εκεί μεταξύ των οποίων και η μικρότερη αδελφή της. Όταν κάποια στιγμή επέστρεψε για διακοπές η μικρή αδελφή της, της εκμυστηρεύτηκε κάποια πράγματα και τότε αντιλήφθηκε ότι ο ιερέας κάνει το ίδιο σε όλα τα κορίτσια οπότε και ξετυλίχθηκε το κουβάρι.

Έκανε πολλές προσπάθειες μέχρι να βρει ευήκοα ώτα, αφού ακόμα και η Μητρόπολη δεν αντέδρασε παρόλο που ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα περιστατικά και μάλιστα με επιστολή που έστειλε η νεαρή γυναίκα.

Η επιμονή της όμως ήταν αυτή που αποκάλυψε την δράση του παπά, καθώς μίλησε σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα των Αθηνών ζητώντας να παρέμβει κάποιος Εισαγγελέας πράγμα που έγινε και αποκάλυψε τα πάντα.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This