Κιλκίς: Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Πολύκαστρο – Βγήκαν στους δρόμους τα εκχιονιστικά!

Must Read

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα, Παρασκευή 28/3, το Πολύκαστρο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Κιλκίς, με κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν πως για τουλάχιστον 40 λεπτά «άνοιξαν» οι ουρανοί και έπεφτε χαλάζι στο μέγεθος φουντουκιού!

Ως αποτέλεσμα στους δρόμους της πόλης το «έστρωσε», οδηγώντας τον δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, να δώσει εντολή να κινηθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου, για να απομακρύνουν από το οδικό δίκτυο το χαλάζι που σχημάτισε στρώμα πάχους 5-6 εκατοστών, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για (πιθανές) σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες οπωροφόρων της περιοχής.

Σφοδρή χαλαζόπτωση, αλλά και μπόρα σημειώθηκε επίσης στην Εύβοια, στην περιοχή της Κύμης, ενώ έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της βορείου Ελλάδας και στο Αιγαίο.

Η αναλυτική πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 29 Μαρτίου

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές, αναμένονται από το πρωί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και μετά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός θα είναι άστατος σε ολόκληρη τη χώρα με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αστατος με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αστατος με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αστατος με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στη δυτική Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 και στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αστατος με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

*πηγή φώτο/βίντεο: eidisis.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This