Τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα που αρχίζουν σήμερα έχουν καινοτομίες. Καταρχήν αλλάζει το φορμάτ των αγώνων. Τέλος οι έξι ομάδες, όπου τουλάχιστον μια από αυτές έπαιζε τον ρόλο κομπάρσου. Έχουμε πλέον τέσσερις με κάποια αξιόλογη, ο Άρης φέτος, να μένει εκτός. Από το «ψάξτε για τον έκτο» φθάσαμε στο «ποιος θα την… πληρώσει».
Έχουμε όμως και εισβολή, κυριολεκτικά, της τεχνολογία με το ημιαυτόματο οφ σάιντ και τη τεχνολογία γραμμής.
Η επίσημη ονομασία του πρώτου είναι Semi-Automated Offside Technology (SAOT). Τι κάνει; Οι μπάλες των αγώνων έχουν έναν αισθητήρα που δίνει δεδομένα στην αίθουσα ελέγχου 500 φορές το δευτερόλεπτο κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ξέρουμε πλέον το που βρίσκεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Παράλληλα 12 κάμερες παρακολούθησης είναι τοποθετημένες στην οροφή του γηπέδου, παρακολουθούν μπάλα και παίκτες και στέλνουν δεδομένα 50 φορές το δευτερόλεπτο.
Όλα αυτά τα επεξεργάζεται το σύστημα μέσω τεχνητής νοημοσύνης και αποφασίζει εάν ο παίκτης είναι σε κανονική θέση θέση ή όχι. Το σύστημα επιλέγει το που θα μπουν οι γραμμές όχι ο χειριστής του VAR.
Όσο για την τεχνολογία γραμμής (Goal Line Technology) υπάρχουν επτά κάμερες τοποθετημένες σε κάθε εστία και ενημερώνουν τον διαιτητή εάν η μπάλα έχει περάσει όλη τη γραμμή.
Μετά από όλα αυτά η ομάδα Var γίνεται τριμελής. Εκτός από τον var-ίστα και τον συνεργάτη του θα υπάρχει ένας ακόμα βοηθός επιφορτισμένος με την παρακολούθηση και εντοπισμό των οφ σάιντ