Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε σφοδρή κριτική κατά του Ισραήλ, εκφράζοντας την επιθυμία για την καταστροφή του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε τζαμί για τον εορτασμό της λήξης του Ραμαζανιού.
«Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Είθε ο Αλλάχ να καταστρέψει το Σιωνιστικό Ισραήλ στο όνομά Του. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει εκεί, και γι’ αυτό πρέπει να ενωθούμε, να είμαστε δυνατοί και αδελφοί εδώ. Είθε ο Αλλάχ να ενισχύσει πάντα την ενότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Δρ. Χάι Εϊτάν Κοέν Γιαναρότσακ, ειδικό στην Τουρκία από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, να τονίζει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά παραμένει σοκαριστικό το γεγονός ότι ένας αρχηγός κράτους ζητά ευθέως την καταστροφή του Ισραήλ.
Ο Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει μαζικές αντιπολιτευτικές διαδηλώσεις στην Τουρκία, έχει προβεί σε ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς το Ισραήλ επανέναρξε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη» και δήλωσε ότι η Τουρκία στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.
Δείτε Επίσης:
Είπε το αφεντικό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, δηλαδή του Τουρκικού λόμπι στην Ελλάδα, που πήρε την εξουσία το 2019 για να παραδώσει το Αιγαίο, να ικανοποιήσει ντόπιους Τουρκόδουλους ολιγάρχες και δυτικούς σχεδιασμούς εξευμενισμού της Τουρκίας, και να μετατρέψει την Ελλάδα σε Τουρκικό δορυφόρο.
Με την ψήφο εκατομμυρίων Ελλήνων, απάτριδων φιλελέδων και χαμηλής νοημοσύνης ψευτοπατριωτών που αγκαλιασμένοι εξέλεξαν ΝΔ το 2019. Και που εγκλημάτισαν ξανά στην κάλπη το 2023, δίνοντας πράσινο φως στο γαλάζιο σκυλολόι να ξεκινήσει την δέυτερη Άλωση.