Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων συγγενείς θυμάτων – Πυρά Ψαρόπουλου κατά οικογενειών για τον έλεγχο σε τεχνικούς συμβούλους

«Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτή την κίνηση, η στοχοποίηση αυτή για μένα υποκρύπτει πολύ πιθανόν, άλλα κίνητρα»

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενών θυμάτων των Τεμπών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, μετά την μήνυση που κατέθεσαν 19 συγγενείς κατά δικαστικών λειτουργών και την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε. Στη μήνυση συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα τριών δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν έπραξαν ως όφειλαν, τους πρώτους μήνες του δυστυχήματος.

Στο πλαίσιο των καταθέσεων έχουν κληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, Αντώνης Ψαρόπουλος και ο Δημήτρης Μπέζας, επίσης πατέρας θύματος. Μετά τις καταθέσεις τους θα επιστρέψουν στη Λάρισα προκειμένου να συναντήσουν τον εισαγγελέα εφετών που έχει την εποπτεία της έρευνας της υπόθεσης για να καταθέσουν υπόμνημα.

«Πιστεύω πως υπήρχε παράνομο φορτίο, έχει αποδειχθεί»

Νωρίτερα σήμερα, ο πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης προχώρησε σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στους χειρισμούς των συγγενών των θυμάτων. «Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτή την κίνηση», υποστήριξε ο κ. Ψαρόπουλος ερωτηθείς για την απόφαση κάποιων οικογενειών, να στείλουν τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων, στον εισαγγελέα για έλεγχο των πτυχίων τους.

«Είναι οι δύο οικογένειες οι οποίες, αμφιβάλλω πολύ αν έχουν και τεχνικό σύμβουλο διορίσει στην υπόθεση. Πρόκειται για τις οικογένειές Πλακιά και Βλάχου. Στοχοποιεί επιστημονικές απόψεις, οι οποίες δεν είναι αρεστές στις συγκεκριμένες οικογένειες. Και να φανταστεί κανείς, ότι οι συγκεκριμένες οικογένειες είναι από εμάς, τους συγγενείς. Αυτή η κίνηση ουσιαστικά, δυναμιτίζει όχι απλά την σχέση μεταξύ των οικογενειών, δημιουργεί “ωραία” επιχειρήματα στους αντιδίκους μας. Πως είναι δυνατόν, εκ προοιμίου, μία επιχείρηση, αναφέρομαι στην Hellenic Train και τους εκπροσώπους της, να τους αθωώνουμε εκ προοιμίου, δύο οικογένειες συγγενών», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει στο σενάριο του παράνομου φορτίου απάντησε:

«Το πιστεύω, έχει αποδειχθεί. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, είναι δικό τους ζήτημα. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά από καθηγητές πανεπιστημίου, χημικούς μηχανικούς. Εάν και το πόρισμα, το πολυαναμενόμενο πόρισμα του κυρίου Καρώνη, που διόρισε ο ίδιος ο ανακριτής, όταν κατατεθεί απορρίπτει τα έλαια σιλικόνης, ποια θα είναι η στάση των συγκεκριμένων οικογενειών; Παραλογίζεται εντελώς ο κύριος Πλακιάς. Είναι προσωπικές εικασίες, οι οποίες κυρίως αποπροσανατολίζουν την ουσία της υπόθεσης. Αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια Πλακιά είναι όχι η επιστημονική εξακρίβωση της αλήθειας αλλά οι προσωπικές επιθέσεις κατά μη αρεστών στην οικογένεια, επιστημόνων-τεχνικών συμβούλων».

Στη συνέχεια, ο κ. Ψαρόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υπάρχει πολυδιάσπαση ανάμεσα στις οικογένειες, καθώς -όπως είπε- δεν υπήρχε ένωση εξαρχής. «Την έκθεση που κατέθεσαν η οικογένεια Πλακιά, του Άγγλου τεχνικού συμβούλου, έκανε πειράματα με έλαια σιλικόνης που έχουν τους μισούς βαθμούς σημείου ανάφλεξης. Για τα σκουπίδια δηλαδή στην κυριολεξία είναι η συγκεκριμένη τεχνική έκθεση. Αυτή επικαλέστηκαν η οικογένεια Πλακιά. Η δε οικογένεια Βλάχου, δεν έχει διορίσει ούτε έναν τεχνικό σύμβουλο και εμμένει σε μία άποψη, “με γεια της, της με χαρά της”, θα έλεγα. Δεν μπορούμε να έχουμε πλέον τις σχέσεις που ενδεχομένως είχαμε πιο μπροστά. Ουσιαστικά στρέφονται κατά άλλων οικογενειών. Γιατί το κάνουν αυτό; Άλλο να έχω απόψεις κι άλλο προσπαθώ να υποβαθμίσω, να σαμποτάρω, να επιτεθώ κατά τεχνικών συμβούλων άλλων οικογενειών», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας:

«Η σχέση μου με τον κύριο Πλακιά είναι τελείως τυπικές εδώ και ένα χρόνο. Όταν βρισκόμαστε σε μνημόσυνα ή σε άλλες εκδηλώσεις, χαιρετιόμασταν. Πλέον, δεν έχω καμία διάθεση να έρθω σε επικοινωνία και επαφή με τον κύριο Πλακιά. Η στοχοποίηση αυτή για μένα υποκρύπτει πολύ πιθανόν, άλλα κίνητρα. Οι κύριοι Πλακιάδες, χρησιμοποιούν τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποιεί η οικογένεια μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This