Προτού προλάβουν να κάνουν τα εγκαίνια για τον παραλιακό δρόμο τον θα συνέδεε τη Λάρισα με τον Βόλο, το έργο για το οποίο πανηγύριζε ο Κώστας Αγοραστός... κατέρρευσε!
Το τμήμα του δρόμου στο 12ο χιλιόμετρο Αγιοκάμπου – Κεραμιδίου υποχώρησε με αποτέλεσμα να χαθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το choraagia.gr, η κατάρρευση του νέου παραλιακού δρόμου που θα συνέδεε τη Λάρισα με τον Βόλο έχει προκαλέσει «ανησυχία για την ποιότητα της κατασκευής και μεγάλο προβληματισμό για την πορεία ενός πολύ μεγάλου έργου το οποίο δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2020 επί περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, υπολογίζονταν τότε ότι θα παραδοθεί σε 2,5 χρόνια, βρίσκεται σήμερα ήδη στο έκτο έτος και έχει προθεσμία περαίωσης, μετά από παράταση που είχε δοθεί πέρυσι τέτοια εποχή, την 30η Ιουλίου».
Το έργο, μήκους 12,10 χιλιομέτρων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Χωροθετείται εντός των διοικητικών των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας.
Τον Ιανουάριο του 2020 ο Αγοραστός πανηγύριζε για την εκπόνηση της μελέτης και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων καθώς η νέα παραλιακή οδός έχει χωροθετηθεί εντός των των ορίων των περιοχών Natura της προστατευόμενης περιοχής Κάρλα – Μαυροβούνι – Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Νεοχώρι, η οποία είναι και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας και υπάγεται ταυτόχρονα στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, καθώς είναι επίσης και Καταφύγιο Άγριας Ζωής και υπόκειται σε αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.
«Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην εκπόνηση της μελέτης, στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Πρόκειται για ένα έργο πολύ δύσκολο και πολυσύνθετο, που επί χρόνια προσπαθούσαν να προχωρήσουν. Εμείς τα καταφέραμε, πήραμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και δίνουμε διέξοδο στο αδιέξοδο των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής, δίνουμε πνοή και οξυγόνο ανάπτυξης», μας ενημέρωσε τώρα ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το φιάσκο.
Φωτογραφίες: choraagia.gr
Δεν είναι πρωταπριλιά?