Δύο νεκροί, οι οποίοι ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι από ΙΧ αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες, και τέσσερις τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του φρικιαστικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα στα διόδια του Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή ανάμεσα στην Κοζάνη και τη Βέροια, όταν ένα φορτηγό έπεσε με ταχύτητα πάνω σε δύο προπορευόμενα ΙΧ αυτοκίνητα, προτού προσκρούσει σε κουβούκλιο των διοδίων, ενώ στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά.
Όσο περνά η ώρα, τόσο ξεδιαλύνουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, με τις Αρχές να αναφέρουν πως όλα έγιναν σε συνθήκες πυκνής ομίχλης και μηδαμινής ορατότητας. Ειδικότερα, το ένα από τα αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες, φέρεται να πήγε να περάσει από λωρίδα τηλεδιοδίου, αλλά το φωτοκύτταρο να μην «διάβασε» το e-pass, με αποτέλεσμα η μπάρα των διοδίων να μην ανέβει και ο οδηγός του οχήματος να αναγκαστεί να κάνει όπισθεν.
Εκείνη τη στιγμή, ο οδηγός αυτοκινήτου που ακολουθούσε, δεν πρόλαβε να φρενάρει και έπεσε πάνω σε εκείνο που έκανε όπισθεν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Και σαν μην ήταν όλο αυτό αρκετό, ένα φορτηγό που ερχόταν με φόρα συγκρούστηκε με τα δύο οχήματα, προτού καταλήξει στο κουβούκλιο των διοδίων και τυλιχτεί κι εκείνο στις φλόγες.
Δυστυχώς, οι δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο ΙΧ αυτοκίνητο που βρέθηκε στη μέση, κάηκαν ζωντανοί και ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι, με πληροφορίες από το kozanimedia.gr να αναφέρουν πως, λόγω της κατάστασης των σορών τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, είναι -προς το παρόν- αδύνατον να αναγνωριστούν. Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, από τα τιμαλφή που έφερε το ένα από τα δύο άτομα που απανθρακώθηκαν, εκτιμάται ότι είναι γυναίκα.
Όσον αφορά στους τραυματίες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης, και οι άλλοι δύο, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ κανείς τους δεν φέρεται να είναι σοβαρά.
Ειδικότερα, η κοπέλα που βρισκόταν στο κουβούκλιο που καταστράφηκε, την οποία μετέφερε στο νοσοκομείο ο πατέρας της, φέρει κάποια θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο και παραμένει υπό παρακολούθηση, ο δεύτερος τραυματίας, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν κι εκείνος στα διόδια, φέρει τραύμα στην μύτη, ενώ ο τρίτος τραυματίας, επιβάτης ΙΧ, δεν φέρει εξωτερικά τραύματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εξετάζουν και το σενάριο το «μοιραίο» φορτηγό να προσέκρουσε στο αυτοκίνητο απ’ όπου ανασύρθηκαν οι δύο νεκροί και αυτό με τη σειρά του να έπεσε σε προπορευόμενο. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου στην ΕΡΤ, τα άτομα που επέβαιναν στο πρώτο ΙΧ και ο οδηγός του φορτηγού πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, προτού επεκταθεί σε αυτά η φονική πυρκαγιά.
Να σημειωθεί πως ο οδηγός του «μοιραίου» φορτηγού, Ουκρανός υπήκοος, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, συνελήφθη από τις Αρχές. Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του, υποστήριξε πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ωστόσο θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.
Στο μεταξύ, από την ώρα που συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, το ρεύμα της Εγνατίας προς Κοζάνη παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα στον αυτοκινητόδρομο να έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες οδηγοί και η ουρά των οχημάτων να φτάνει έως και τα 22 χιλιόμετρα! Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αρκετοί εγκλωβισμένοι οδηγοί καταγγέλλουν πως δεν έχουν καμιά ενημέρωση από τις Αρχές για το τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα να ανησυχούν πως θα αναγκαστούν να περάσουν το βράδυ καθηλωμένοι στο σημείο, μέσα στο κρύο και χωρίς νερό ή τροφή.
Σύμφωνα, πάντως, με την Τροχαία, τα οχήματα που κινούνται προς Κοζάνη εκτρέπονται μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας. Στην περιοχή έχει τεθεί σε επιφυλακή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να επέμβει σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.
- Δείτε επίσης: Φρικτό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Φορτηγό «καρφώθηκε» σε οχήματα και κουβούκλιο διοδίων – Τουλάχιστον δύο νεκροί
Ομιχλώδης ανάπτυξη.
Διόδια στην ευθεία κάθε 25 χλμ., δεν προλαβαίνεις να βάλεις 5η……!! Ελλάδα, χώρα της πλάκας…..!!