Ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών στην ελληνική επαρχία έλαβε τη δικαστική του κατάληξη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε έναν 30χρονο Πακιστανό, για τη στυγερή δολοφονία μιας 35χρονης γυναίκας και μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στη Λάρισα.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο, τόσο για τη βιαιότητά της όσο και για το προφίλ του θύματος, μιας γυναίκας που προσπαθούσε να ξαναχτίσει τη ζωή της μετά από έναν δύσκολο χωρισμό.
Το έγκλημα σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 και αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν γείτονες κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από ημιυπόγειο διαμέρισμα στην οδό Παπαναστασίου, στη Λάρισα. Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο εντόπισε τη σορό της γυναίκας σε προχωρημένη σήψη, ημίγυμνη και τυλιγμένη σε πάπλωμα. Δίπλα της βρέθηκε ένας μεταλλικός σωλήνας με ίχνη αίματος, το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε με μανία.
Οι έρευνες οδήγησαν στον 30χρονο, με τον οποίο το θύμα διατηρούσε ερωτική σχέση. Η σχέση αυτή, όμως, δεν ήταν ξένη στις αρχές. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον τρεις καταγγελίες σε βάρος του δράστη για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ είχε ήδη καταδικαστεί σε ποινή 21 μηνών με αναστολή. Παρά τις ενδείξεις επικινδυνότητας, ο άνδρας παρέμενε ελεύθερος και τελικά στέρησε βάναυσα τη ζωή της συντρόφου του.
Είχε εξαφανιστεί ο δράστης
Μετά τη δολοφονία, ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε. Διέφυγε προς το Κιλκίς με ταξί, συνοδευόμενος από οκτώ ομοεθνείς του, με σκοπό να περάσει παράνομα στη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί στην Ιταλία. Η διαφυγή του, όμως, δεν κράτησε πολύ. Εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά στην Ολλανδία στις 24 Οκτωβρίου 2024 και εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου κρατείται από τις 3 Ιανουαρίου 2025 στις φυλακές Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 30χρονος κράτησε μια αντιφατική υπερασπιστική στάση, με συνεχείς αλλαγές στην απολογία του. Η δίκη διεξήχθη με τη βοήθεια διερμηνέα, ενώ το Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Μάλιστα, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι τελεσίδικη, καθώς η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ.