Φαράγγι Σαμαριάς: Εκτός κινδύνου ο 28χρονος τουρίστας – «Είχα φύλακα – άγγελο, ευχαριστώ τους διασώστες»

Must Read

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο 28χρονος τουρίστας που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ο Peter, με καταγωγή από το Βέλγιο, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία, παραμένει στην Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου, με κατάγματα και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τα άκρα (χέρια και πόδια). Νωρίτερα ο ίδιος μίλησε για την περιπέτεια που έζησε κατά την επίσκεψή του στα Χανιά και την πεζοπορία που πραγματοποίησε στα ορεινά της περιοχής του Ομαλού.

«Ταξιδεύω συχνά μόνος μου για να κάνω πεζοπορία σε βουνά, όπως μου αρέσει. Πάρκαρα το αυτοκίνητο που είχα νοικιάσει στην είσοδο που οδηγεί στο φαράγγι της Σαμαριάς στις 4 τα ξημερώματα (σ.σ. της Δευτέρας του Πάσχα) και ξεκίνησα το μονοπάτι. Άξαφνα, σε κάποια στιγμή της αναρρίχησης, ένας βράχος υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσω από ύψος πάνω από 20 μέτρα και να τραυματιστώ», ανέφερε ο νεαρός και συνέχισε:

«Ευτυχώς που περνούσαν, έχω φύλακα-άγγελο και έκανα πολλές προσευχές. Θα ήταν αδύνατο να επιβιώσω βέβαια χωρίς τη συνδρομή τους ( σ.σ. περιπατητές). Είχε πολύ κρύο και δεν μπορούσα να περπατήσω, οπότε περιμέναμε όλοι μαζί να έρθει η βοήθεια».

Στην αρχή επιχείρησε ειδικό διασωστικό ελικόπτερο να προσεγγίσει στο σημείο, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι, μετά και την παρέλευση περίπου πέντε ωρών, δύναμη της Πυροσβεστικής, με πεζοπόρα τμήματα και ΕΜΟΔΕ, έφτασε στο μέρος που βρισκόταν ο Peter μαζί με τους «σωτήρες» του -όπως τους αποκαλεί- και όλοι μαζί πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν, κυρίως τον Γιάννη που με βρήκε και έκατσε στο πλάι μου σε όλη αυτή την περιπέτεια που έζησα. Ήμουν σε καλά χέρια, ευτυχώς», επεσήμανε ο νεαρός τραυματίας, που δήλωσε λάτρης του νησιού και της φύσης που διατηρείται, ιδίως στα βουνά, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος, παρά την περιπέτειά του να επιστρέψει για διακοπές αλλά και για αναρρίχηση ξανά στα ορεινά της Κρήτης, απλά με μεγαλύτερη προσοχή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This