Αδιανόητο περιστατικό στο Μεσολόγγι όπου ένας ηλικιωμένος έπεσε θύμα κλοπής από δύο άτομα τα οποία του άρπαξαν με τη βία την πιστωτική του κάρτα και στη συνέχεια προχώρησαν σε αγορές, χρησιμοποιώντας την.
Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί όταν οι δύο κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο προσέγγισαν τον ηλικιωμένο που επέβαινε σε ποδήλατο και με την άσκηση σωματικής βίας, ο ένας εξ αυτών αφαίρεσε από το σακάκι του άτυχου άνδρα μια τραπεζική κάρτα και τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενος στο όχημα που τον ανέμενε ο συνεργός του.
Στη συνέχεια οι θρασύδειλοι κλέφτες πήγαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πραγματοποίησαν με την κλεμμένη τραπεζική κάρτα, αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας 26 ευρώ.
Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δυο κατηγορούμενων, τους οποίους εντόπισαν στο σπίτι του ενός και τους συνέλαβαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία.
Αμφότεροι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας/Παράλληλη έδρα Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου.